Kam za hudbou v roce 2019?

28. prosinec 2018, 21:55
Kam za hudbou v roce 2019?

Navštivte festivaly United Islands of Prague, Metronome Festival Prague nebo Krásný ztráty live.

Od roku 2019 nás skutečně dělí jen pár hodin. Není proto od věci si připomenout, jaké kulturní události nás v následujícím roce čekají, co bychom si neměli nechat ujít a na co se těšit. Nejvyšší čas naplánovat si léto 2019 a kulturní vyžití právě přichází!

Léto, to jsou v hudbě především festivaly. Vybíráme proto tři odlišné a zajímavé festivaly, které rozhodně stojí za to! Svátek mladé svobodné hudby - United Islands of Prague, velký hudební festival plný zahraničních hvězd, unikátních projektů i netradičních spojení konaný v Praze - Metronome Festival nebo festival pod záštitou zpěváka Michala Prokopa konající se ve Všeticích na Benešovsku, který představí tři generace umělců - Krásný ztráty live.

UNITED ISLANDS OF PRAGUE 2019 – 31. května až 2. června 2019, Praha, Karlín

Již po šestnácté se v Praze, ve dnech 31. května až 2. června, uskuteční další ročník United Islands of Prague, největšího svátku nové muziky. Do ulic pražského Karlína festival přiveze mladé talentované muzikanty z celého světa. Během tří dní se tak budou moci návštěvníci setkat s desítkami účinkujících na více jak 15 scénách. Festival United Islands se bude opět soustředit především na objevování nové muziky a hudebních talentů. Kromě mladých vycházejících hvězd se posluchači mohou těšit i na vystoupení několika stálic české i zahraniční hudební scény, které hudební objevy přijedou podpořit. Součástí budou tradičně i zajímavé kreativní aktivity nejen pro dospělé, ale i pro děti. Festival tak zároveň poskytne skvělé zázemí i rodinám s dětmi, které hledají originální program na Den dětí.

Vstup je navíc zcela zdarma! www.unitedislands.cz

METRONOME FESTIVAL PRAGUE 2019 – 21. a 22. června 2019, Praha, Výstaviště Holešovice

Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague, který se uskuteční 21. a 22. června na Výstavišti Holešovice v Praze nabídne posluchačům hvězdy jakými jsou britská nadžánrová skupina Morcheeba, němečtí klasikové elektroniky Kraftwerk, skotští psychedelici Primal Scream, polské elektropopové trio KAMP!, slovenská post-rocková kapela The Ills, kultovní Pražský výběr, který zde odehraje jediný pražský open-air koncert, navíc  v původním složením, se speciálním repertoárem i hosty, nebo comeback české Khoiby. Festival se pravidelně zaměřuje se na všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy, klade důraz na to nejaktuálnější z hudební současnosti i to nejživotnější z minulosti a prezentují se na něm účinkující s unikátním programem, který není jinde k vidění, ať už jde o netradiční spojení, ojedinělá výroční vystoupení nebo comebacky. Ani ročník 2019 tak nebude výjimkou.

Vstupenky jsou k dostání ve zvýhodněné edici na oficiálním webu festivalu www.metronomefestival.cz.

KRÁSNÝ ZTRÁTY LIVE – 9. a 10. srpna 2019, Všetice (Benešovsko)

Po roční pauze se v srpnu opět vrátí festival Krásný ztráty live, pod záštitou Michala Prokopa. Akce se tentokrát uskuteční 9. a 10. srpna 2019 na statku Všetice na Benešovsku a potěší všechny generace posluchačů. Vedle Michala Prokopa, kterého doprovodí kapela Framus Five se představí i Vladimír Mišík s kapelou ETC, Vlasta Redl, Lenka Dusilová či Never Sol. Programový blok Vzpomínka na Petra Skoumala připomene zpěváka a skladatele, který tvořil dvojici s Janem Vodňanským a je mimo jiné autorem řady Prokopových hitů jako Kolej Yesterday, Poprvé naposledy nebo Stodolní. Na festivalu Krásný ztráty live se celkem představí tři generace hudebníků.

Vstupenky jsou už nyní k dispozici v předprodejní síti TicketPortal.cz. www.krasnyztratyvsetice.cz.