Kam v květnu v Praze? Nejlepší akce aneb co rozhodně neminout...

4. květen 2015, 14:19
Kam v květnu v Praze? Nejlepší akce aneb co rozhodně neminout...

Něžné pohlaví se kochá rozkvetlými zahrádkami, voňavými parky, zuřivě pojídá saláty a nosí skoro-nic-zakrývající modely. Muži se proto logicky kochají ženami, což vede k tomu, že Náplavka a parky jsou v úplném obležení zamilovanců. Květen neboli měsíc lásky je tady! Ale nebojte, kromě parků a Náplavky můžete zajít na některou ze skvělých akcí, které si pro vás Praha na květen přichystala! Komu by se přeci chtělo v květnu sedět doma?!?

Galerie praskají ve švech - umění se dere ven!

Květen bude uměleckou pastvou pro oči. Milovníci umění můžou navštívit provokativní výstavu SEX/m2, skupinový projekt zahraničních stážistů pražské AVU Dvacet čtyři plus, výstavu současné mladé generace vizuálních umělců V lese vesele, nebo výstavu Zabydlená krajina, která propojí pozoruhodné obrazy a sklo s originálním nábytkem různých stylů. Od května bude také otevřena výstava Saudek a Saudek 80, Tajemné dálky aneb symbolismus v českých zemích, a pány určitě potěší výstava R200 NON-FICTION, která představí právě tento nový automobil. Pokud máte rádi design, od 11. května se v Kafkově domě uskuteční 2. ročník Prague Design Weeku. A jestli jste to ještě nestihli, nezapomeňte se do půlky května podívat na pestrobarevné motýli v Botanické zahradě!

Kde se dobře paří - tam se dobře daří!

Díky svítícímu sluníčku jste i po večerech plní energie, co takhle si ji vybít třeba na pořádné párty v Roxy - Skream, na koncertu Portico v Lucerně, nebo při oslavě příchodu léta na koncertu Thomase Jacka a Matoma? Klidnější povahy nezoufejte, pro vás si Palác Akropolis připravil koncert Její Výsosti indie popu Princess Chelsea či klavíristy Nilse Frahma, nebo si poslechněte koncert legendárního jamajského zpěváka Freddieho McGregora v Lucerna Music Baru. A nenechte si ujít českou klasiku Monkey Business ve Žlutých lázních!

Běhejte, skákejte, vejskejte - prostě se hejbejte!

Jestli si chcete přebytečnou energii vybít spíše nějakou sportovní aktivitou, zkuste si zaběhnout Volkswagen Maraton Praha 2015, protáhněte svaly na vyšehradské józe zdarma či na týdnu s jógou ve studiu Bikram Yoga, nebo se nechejte zasypat barvami a užijte si spoustu srandy na běhu Barvám neutečeš.

Léto je ve vzduchu a to znamená jediné - FESTIVALY všeho druhu!

Začneme českou klasikou - na konci prvního květnového týdne se uskuteční 17 denní Český pivní festival toho nejlepšího z českých pivovarů a od českých kuchařů s více než 100 značkami piv - to je něco, co byste si rozhodně neměli nechat ujít. Pro mlsné jazýčky se bude ve Studiu ALTA konat Prague Cheesecake Festival 2015, gurmáni budou jako doma na Prague Food Festivalu, a v podnicích na Krymské ulici můžete navštívit výstavy, promítání, autorské čtení a workshopy v rámci Mediálně-literární festival MELA. Jestli se chcete dozvědět něco víc o vietnamské kultuře a ochutnat vietnamské speciality, přijďte 21. května na festival Zažij Vietnam na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Stručně řečeno, květen bude přímo přeplněný super akcemi, ani se nám sem všechny nevešly a pořád nějaké přibývají - na další se můžete podívat zde.

autor: Martina Svobodová