Kam na výlet na Velikonoce? Velikonoční akce 2015 po celé České republice

11. březen 2015, 16:48
Kam na výlet na Velikonoce? Velikonoční akce 2015 po celé České republice

Velikonoce jsou jedny z nejkrásnějších svátků v roce. Příroda se probouzí ze zimního spánku, svítí sluníčko, a k tomu všemu máte možnost navštívit hned několik velikonočních akcí po celé České republice!

 O posledním březnovém víkendu navštivte třeba zámek Ctěnice, kde si můžete poslechnout velikonoční koncert s komorním souborem Musica Bohemica, nebo vyrazit s těmi nejmenšími a oprášit některé velikonoční zvyky.

Velikonoční akce všude kam se podíváš

Velikonoční tradice si můžete připomenout i v Informačním turistickém centru Osek, vše o Velikonocích se dozvíte také na zámku Hrádek u Nechanic, jak se slavily Velikonoce ve středověku vám předvedou na hradu Landštejn, jak je oslavovala šlechta zase na zámku Lemberk, a v Nových Hradech budou probíhat prohlídky s výkladem o velikonočních zvycích.

 

K velikonočním oslavám rozhodně patří velikonoční trhy, na kterých můžete ochutnat velikonoční laskominy, zkusit si uplést vlastní pomlázku, nakoupit velikonoční výzdobu, nebo se umělecky vyjádřit a ozdobit si kraslici. Pro celou rodinu pořádají tradiční velikonoční jarmarky například na zámku Sychrov, zámku Krásný Dvůr,  hradě Okoř, v Podbrdském muzeu v Rožmitále pod Třemšínem na hradě Šternberk, nebo v Klášteře Broumov.

Tipy na velikonoční akce pro nejmenší

Pro ty nejmenší si v rámci oslav jara připravila Zoo Brno velikonoční dílničky na Bílou sobotu, a lov vajíček se spoustou dalších aktivit na Velikonoční pondělí. Děti školního i předškolního věku určitě potěší velikonoční tvoření ve Škoda Muzeu. Neobvyklá výzdoba Vás čeká na zámku v Jindřichově Hradci, kde můžete spatřit sobor 800 pštrosích, husích, kachních, slepičích i křepelčích vajíček, která budou viset z lustru, sypat se po nábytku, či se kutálet po stolech a kobercích.

Netradičně vyzdoben bude také zámek Jánský Vrch. Květinová výstava potěší srdce i oko na zámku Litomyšl. V  zámku Ploskovice je připravena výstava ručně vyráběných velikonočních dekorací…

Velikonočních akcí je po celé České republice mnoho a proto jsme pro Vás připravili kompletní přehled na podstránce portálu kdykde.cz s názvem Veselé Velikonoce.

autor Martina Svobodová