Již sedmý ročník Litoměřického hroznu a Zahrada Čech v Litoměřicích. Dvě top akce jen za 100,- Kč!

15. květen 2018, 23:40
Již sedmý ročník Litoměřického hroznu a Zahrada Čech v Litoměřicích. Dvě top akce jen za 100,- Kč!

Již sedmý ročník Litoměřického hroznu -  prezentační, prodejní a soutěžní výstavy vín z Čech a Moravy, pořádané městem Litoměřice společně s Cechem českých vinařů, klepe na brány Litoměřic.

Letošní ročník výstavy proběhne v sobotu 2. června v hradu. Kromě vzorků vín pocházejících z více než dvou desítek vinařství je připraven doprovodný program, v němž nebude chybět ani cimbálovka. Novinkou letošního ročníku je minifestival Čokoládové pokušení. Rodiče pak jistě ocení i hrací koutek pro nejmenší. Program začíná v 10 a skončí úderem 22. hodiny. Ocenění nejlepším vinařům předá starosta města ve 14 hodin.

„Věříme, že si Litoměřický hrozen, jenž cílí hlavně na české vinaře a komornější atmosféru, nenecháte ujít a stane se pro vás příležitostí strávit příjemné chvíle v hradu při sklence kvalitního vína a v kruhu přátel,“ zve starosta Ladislav Chlupáč.   

Vstupenka za pouhou stokorunu umožňuje v sobotu 2. června navštívit i druhou významnou akci, která se uskuteční na výstavišti Zahrada Čech. Zde na Vás čekají gurmánské zážitky, delikátní chutě i vůně důmyslně sladěných pokrmů. Takový totiž bude letošní GASTRO FOOD FEST (2., 3.6.), doprovázený jahodovými slavnostmi.

Doprava mezi hradem a výstavištěm probíhá v sobotu 2.6. pro majitele vstupenek prostřednictvím výletního turistického vláčku zdarma, a to od 13 do 18 hodin.

„První červnová sobota v Litoměřicích tedy bude hned na dvou místech jedinečná. Věříme, že na své si přijdou jak milovníci kvalitních vín a čokolády v hradu, tak i příznivci dobrého jídla a jahod na Zahradě Čech. Těšíme se na společné chvíle s vámi,“ vzkazují organizátoři, kterými jsou odbor komunikace, marketingu a cestovního ruchu městského úřadu, Městská kulturní zařízení a společnost Zahrada Čech.     

Tiskovou zprávu zpracovala Ing. Eva Břeňová, tisková mluvčí města Litoměřice.