Jarní prázdniny na hradě Kašperk

4. únor 2015, 14:47
Jarní prázdniny na hradě Kašperk

Hrad Kašperk pokračuje ve své tradici otevírání se návštěvníkům v netradičních termínech mimo hlavní turistickou sezonu a tentokrát tato volba padla na jarní prázdniny. Ty letošní skýtají, vzhledem k době, ve které se odehrají, i trochu tajemna a napětí.

 Napětí spojené s počasím, které si v letošním roce opět trochu pohrává s našimi očekáváními a to, jestli budou jarní prázdniny krásné, teplé a slunečné, nebo romanticky zasněžené se dozvíme pravděpodobně až o jarních prázdninách. Obě varianty ovšem umožňují návštěvu hradu Kašperk, na který se můžete vydat pěšky, na kole, na běžkách i na sáňkách. Spojení jedinečné šumavské přírody, ať už té zimní zasněžené, nebo té zelené prosluněné s gotickou zříceninou hradu Karla IV., je určitě lákadlem, které by nemělo chybět na programu jarních prázdnin. Návštěva hradu v této části roku je ojedinělou záležitostí, protože návštěvníci mohou vidět hrad v době, kdy téměř žádná jiná památka k vidění není a Kašperk navíc nabízí nádherné výhledy na centrální Šumavu, která je v každém ročním období krásná úplně jiným způsobem.

Hrad Kašperk se během měsíců února a března otevře hned několikrát a to vždy dvakrát týdně, ve středu a v sobotu. Hrad bude možné navštívit v těchto dnech: 25. 2. (středa), 28. 2. (sobota), 4. 3. (středa), 7. 3. (sobota), 11. 3. (středa) a 14. 3. (sobota). Každý otevírací den, budou platit pravidla říjnového provozu, to znamená, že hrad bude otevřen od 10:00 do 16:30.

Návštěvníci se mohou těšit na prohlídkový okruh Život na hradě, nejnovější prohlídkový okruh, skýtající nádherné výhledy z nejvyššího patra jedné z hradních věží. Krom toho je tento okruh zakončený jedinečnou audiovizuální podívanou, díky které se ponoříte do středověkého světa a uvidíte celý jeden den na středověkém Kašperku. Prohlídka bude probíhat vždy čtyřikrát denně od 10:30, 12:00, 13:30, 15:00. Na každou prohlídku je možné si i rezervovat místo a to na e-mailu [email protected], případně na telefonu 376 582 324.

Kromě nádherných výhledů na okolní Šumavu a netradiční prohlídky se návštěvníkům dostane během jarních prázdnin i otevřeného hradního občerstvení s nabídkou studených i teplých nápojů a něčeho malého k jídlu.

Pokud budou mít návštěvníci zájem o prohlídku mimo vypsané termíny, je možné si ji také rezervovat na e-mailu [email protected], případně na telefonu 376 582 324 a to alespoň 3 dny předem. Pro prohlídky mimo otevírací dobu platí tato pravidla: (skupina alespoň 10 osob, vstupně je jednotné 100 Kč/osoba).

 

Těšíme se na vaši návštěvu na nejvýše položeném královském hradě v Čechách.