Jana Kirschner přichází s pokračováním úspěšného projektu Moruša

9. říjen 2014, 11:10
Jana Kirschner přichází s pokračováním úspěšného projektu Moruša

Projekt Moruša je rozdělen na dvě části – Biela vyšla loni 15. listopadu a její pokračování s názvem Moruša Čierna vychází téměř po roce, 27. října u vydavatelství Slnko records. Do nahrávání Moruši se zapojilo pres 20 muzikantů ze Slovenska, Čech a Velké Británie.

Moruša Biela měla velký úspěch jak u fanoušků zpěvačky, tak u hudebních kritiků, navíc získala respekt a uznání i v zahraničí. V těchto dnech Jana Kirschner dokončila druhou část projektu – Morušu Čiernu. Pár týdnů před vydáním prozrazuje o albu o něco víc. “Moruša Čierna má celkem devět skladeb. Je to moje nejodvážnější album a jsem přesvědčená, že i nejpřekvapivější,” popisuje zpěvačka a dodává “Byla to pro mě obrovská výzva, nejen jako pro zpěvačku, ale i jako pro autorku. Některé texty jsou poměrně dlouhé básně, na kterých jsem pracovala celé měsíce. Někdy si zas naopak hraju s jednoduchými dobře znějícími slovíčky. Moruša Čierna je plná nových zvuků, je hluboká i radostná, elektronická i akustická, ale hlavně je slovenská.”

O dvě skladby z alba projevilo zájem britské nezávislé hudební vydavatelství Doubledrop. A tak tyto skladby vyjdou exkluzivně jako singly na vinylu ve Velké Británii. “Jsem šťastná, že tento projekt mohl vzniknout, vděčíme za to hlavně našim fanouškům, kteří při nás stáli a dali nám možnost a odvahu překročit hranice toho, co dnes nabízí běžný hudební mainstream na Slovensku a v Čechách,” uzavírá zpěvačka.

Na albu se dokonce objeví i hlas Janiny 3,5 leté dcery Matildy. “Naše dcera je součástí tohoto projektu, stejně jako my dva s Eddiem. Byla s námi ve studiu, u nahrávání, cestovala s námi, účastnila se koncertů i závěrečného mixu. Je to vlastně i její album,” vypráví Jana Kirschner.

První ochutnávku Moruši Čierné si budou moci fanoušci poslechnout již za několik dnů v exkluzivní premiéře na www.ohudbe.sk.

Již nyní si album můžete předobjednat na www.slnkorecords.sk, od 27.10. bude v prodeji v síti Bontonland a od 3.11. i v běžné hudební distribuci.