Jakub Ondra představil singl a videoklip, se kterým chce motivovat celou Evropu

20. prosinec 2018, 21:38
Jakub Ondra představil singl a videoklip, se kterým chce motivovat celou Evropu

Talentovaný mladík Jakub Ondra svým hlasem okouzlil ulice evropských měst jako například Dublin, Lisabon, Paříž a Oslo. Právě pro jeho oblibu v buskingu (hraní na ulici) se dostal už několikrát do cel předběžného zadržení. Nyní český zpěvák pouští do světa svůj nový song Space Sushi. Zatímco Jakuba znají jeho fanoušci téměř vždy jen s kytarou v ruce přikovaného k zemi, nově ho uvidí i tančit, což je, jak sám zpěvák říká, něco, co nemá obdoby. Se svou novou písní se navíc pokusí prorazit i do národního kola Eurovize.

„Singl Space Sushi je motivací pro všechny lenochy, aby na sobě začali pořádně makat. Vlastně jsem to složil pro svého bubeníka Štěpána, protože jsem ho chtěl namotivovat, že když budeme společně pracovat, tak to můžeme někam dotáhnout. A v tomto duchu pak vznikl i videoklip“ a dodává: „Space Sushi je metaforou. Pro každého z nás se pod tím skrývá něco jiného. Pro herce je to Oscar, pro otce dům pro jeho rodinu. Pro Štěpána stát se bubeníkem. Je to vlastně taková vysněná odměna za odvedenou práci,“ říká k songu Jakub Ondra.

Taneční sestavu ke Space Sushi pro zpěváka vymyslel jeho kamarád J. K. Sanchez, který má na svém kontě choreografii k SuperStar, Hlasu Československa a momentálně pracuje na show Bena Cristovaa v O2 aréně. Sanchez to ale neměl s umělcem vůbec jednoduché.

„Nejsem tanečník. Když jsme natáčeli klip Space Sushi, byli jsme nervózní, aby vše klaplo, protože na sobě záviselo mnoho věcí a nesmělo se nic pokazit, jinak by nastala řetězová reakce průšvihů. Já jel do ateliéru rovnou z letiště. Když jsme se pak všichni bavili, čeho jsme se nejvíc báli, celý můj tým řekl z těch všech možností, že mého tance. Tak asi takhle ostatní vnímají moje pohyby,“ směje se Jakub.

Videoklip vznikl v režii Markuse Kruga, režiséra One Man Show na Stream.cz. Za kameru se postavil Jakub Mahdies a jeho společnost Jakoby films, která produkovala i nejnovější klip SuperStar Terezy Maškové. V jednotlivých slokách sledujeme konkrétní příběh, který ztvárnil Jakubův parťák, bubeník Štěpán, který dějovou linku pomáhal vymýšlet.

„Jakub Ondra je pro mě velký objev. Všechny jeho hity znám a považoval jsem je za díla zahraničních áčkových zpěváků a bylo pro mě překvapením zjistit, že je to dílo skromného českého kluka, kterých po večerech jezdí s kytárkou buskovat na ulici pro lidi. Písnička Space Sushi mi po první schůzce jela v hlavě pořád do kola, má to neskutečnou energii, líbivost a všechny ingredience k tomu, aby vznikl hit, který má potenciál překročit hranice naší republiky a uspět v zahraniční soutěži. Jakubovi a Štěpánovi přeju hodně štěstí a budu držet palce, aby zrovna oni mohli naši zemi reprezentovat,“ říká režisér klipu Markus Krug.

„Mému týmu se podařilo spojit kolem nás partu úžasných talentů, kteří jsou špičkami ve svém oboru a šli do tohoto s námi. Už tohle je pro mě Space Sushi, a kdyby se mi podařilo reprezentovat ČR v Eurovizi, byla by to pro mě dvojitá porce,“ říká Jakub Ondra.

Videoklip https://www.youtube.com/watch?v=eIhh9Q6f090&list=RDeIhh9Q6f090&start_radio=1