Iva Janžurová nebo Vojtěch Dyk s B - Side Bandem – Kultura Česká Lípa představuje svůj podzimní program

20. srpen 2019, 14:46
Iva Janžurová nebo Vojtěch Dyk s B - Side Bandem – Kultura Česká Lípa představuje svůj podzimní program

Po prázdninách, které se v kultuře nesou hlavně v duchu akcí pod širým nebem, se program Kultury Česká Lípa od září zase rozjíždí naplno jak v divadle, tak v KD Crystal. Už 10. září se mohou příznivci kultury těšit na koncert zpěvačky Dashy, mimo jiné držitelky ceny Thálie, a to v doprovodu Pajky Pajk Quintetu neméně skvělého hudebníka Martina Kumžáka.

Do KD Crystal také se svou kapelou zavítá známý folkař Vlasta Redl. Divadelní příznivci budou mít možnost v Jiráskově divadle vidět herecký koncert Ivy Janžurové, která se spolu s Igorem Orozovičem představí v silné a působivé hře Božská Sarah. 

Říjen s listopadem přinesou hned tři velké koncerty. 5. října přijede do České Lípy funk-rocková legenda, skupina J.A.R., která letos 17. listopadu oslaví 30 let. Závan swingu přiveze populární herec a zpěvák Vojtěch Dyk v doprovodu jednoho z předních českých swingových orchestrů, B-side Bandu. Koncert s podtitulem 10 let Beat ve swingu připomíná jejich vzájemnou 10 letou spolupráci, a že se jedná o spolupráci úspěšnou, mimo jiné dokládají i vyprodané haly při nedávných koncertech s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Rockové fanoušky zase potěší koncert skupiny Wohnout plánovaný na 23. listopadu. Ovšem ani divadlo nezůstane ve stínu velkých koncertů zapomenuto. Nabídne tragikomedii s názvem Gin game o neobvyklém setkání dvou lidí v domově důchodců, v hlavní roli se Zuzanou Kronerovou nebo koncert Michala Pavlíčka a Moniky Načevy za doprovodu smyčcového quartetu, který připomene výročí 30 let od sametové revoluce. 

V předvánočním čase se pak jako již tradičně v divadle objeví Fešáci se svým vánočním koncertem a v roli svého nejslavnějšího vodníka, hastrmana Čochtana, přijede s derniérou představení Čochtan vypravuje, herec Josef Dvořák. Vánočním koncertem v KD Crystal pak bude 14. prosince koncert zpěvačky Anny K.

„Letošní podzim máme kulturně opravdu bohatý. Dramaturgicky jsme se snažili program koncipovat tak, aby si vybral úplně každý, a myslím, že se nám to v zásadě povedlo, protože nabídka našich akcí je opravdu rozmanitá,“ uvedla Tereza Vraná, ředitelka Kultury Česká Lípa.

Předprodej vstupenek na pokladně KD Crystal byl spuštěn v pondělí 19.8. v 15 hodin a bude probíhat ve standardním režimu, každý všední den od 15.00 do 18.00 hodin. Kromě toho je možno vstupenky zakoupit on-line na webu www.cl-kultura.cz nebo v pracovní dny od 8.00 do 15.00 hodin v kancelářích Kultury Česká Lípa v KD Crystal.