Hvězdní Paramore míří na Rock for People s novým albem a starým bubeníkem!

19. duben 2017, 21:22
Hvězdní Paramore míří na Rock for People s novým albem a starým bubeníkem!

Se zbrusu novým albem a staronovým členem dorazí v létě na Rock for People opěvovaní američtí rockeři Paramore! Kapela v čele s nepřehlédnutelnou charismatickou zpěvačkou Hayley Williams dorazí do Hradce Králové vyzbrojená nejen svými největšími hity, které jí vysloužili řadu ocenění včetně Grammy či Kerrang! a také milióny věrných fanoušků po celém světě, ale představí i kousky ze svého zbrusu nového alba After Laughter, které vyjde 12. května. Tím ovšem dobré zprávy nekončí: k tvůrčímu tandemu energické zpěvačky a kytaristy Taylora Yorka se po sedmileté pauze vrací bubeník a spoluzakladatel kapely Zac Farro, se kterým jako headlineři nastoupí Paramore nabití novou energií i na hlavní stage festivalu Rock for People! Rock for People proběhne od 4. do 6. července 2017.

Paramore naposledy vystoupili na Rock for People před šesti lety a jejich koncert patří k těm, na které mnozí návštěvníci dodnes vzpomínají,“ vzpomíná dramaturg a jeden ze zakladatelů festivalu Michal Thomes a dodává: “Od té doby ušli pořádný kus cesty, získali Grammy, byli headlinery velkých festivalů jako je Reading a Leeds… Teď se vrací v plné síle a s novým materiálem a tak pro nás rozhodnutí o tom, kdo bude jedním z letošních headlinerům, bylo jasně dané.“ Rock for People je navíc jedním z mála festivalů, na kterých v rámci svého evropského turné kapela vystoupí.

Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je v prodeji za cenu 2000 Kč. K dispozici jsou také kombotickety nebo jednodenní vstupenky na jednotlivé festivalové dny.

Rock for People 2017: Paramore, Die Antwoord, Evanescence, Foster The People, Cage The Elephant, Mastodon, Three Days Grace, The Boody Beetroots LIVE, You Me At Six, Dub FX, Marmozets, Slaves, Deez Nuts, Comeback Kid, Kraftklub, Moose Blood, Eskimo Callboy, Novelists, Imminence, Sam Alone & The Gravediggers, Lower Than Atlantis, The Picturebooks, Spring King, Tagada Jones, Northlane, Gomad!&Monster, Thurston Moore​ Group, Idles, Gasmac Gilmore či Kontrust a další

Kam pro více informací a hudbou letošních interpretů:

Web: www.rockforpeople.cz
FB: www.facebook.com/rockforpeople.czechrepublic

Youtube playlist: www.youtube.com/playlist?list=PL_smLsso3ByqO3BYg19A6zVYLpXIpGkHE
Spotify playlist: https://open.spotify.com/user/rockforpeople/playlist/1fz0EgzXu3ia7Yzqdbf8xn

Paramore

Bratři Josh a Zac Farro se s Hayley Williams setkali v městečku Franklin nedaleko Nashvillu v americkém státě Tennessee ještě před tím, než jim bylo patnáct. Kapela s energickou a jiskrnou Hayley v čele se v počátcích svezla na emo vlně, ale rychle si vybudovala vlastní nezaměnitelný zvuk a bylo jasné, že míří výše. Cesta z garáže na festivalové scény byla rychlá a dřív než jim bylo dvacet, už měli solidní fanouškovskou základnu a dvě úspěšná alba. Hity Misery Business a Decode baví stále a k dnešnímu dni mají videoklipy “naklikáno” na počítadlech YouTube stovky milionů. V roce 2008 vyrazili Paramore poprvé do Evropy a slavili famózní úspěchy.

Na konci roku 2010 opustili kapelu bratři Farroové  a Hayley pokračuje dále s kytaristou Taylorem Yorkem, který je v kapele od roku 2007, a zakládajícím baskytaristou Jeremym Davisem. Třetí úspěšné album, eponymní Paramore vyšlo v roce 2013 a rázem obsadilo první příčku žebříčku časopisu Billboard. O dva roky později získali Paramore i svoji první Grammy. Letos kapela potvrdila to, o čem už chvíli spekulovalo: k tvůrčímu tandemu energické zpěvačky Hayley Williams a kytaristy Taylora Yorka se po sedmileté pauze vrací bubeník a zakladatel kapely Zac Farro, vydávají novou desku a vyrážejí na turné, v rámci které zavítají i na Rock for People!