Hudební ceny Žebřík startují, výsledky vyhlásí Tomáš Hanák a Barbora Poláková 11. března v Plzni

20. leden 2016, 11:07
Hudební ceny Žebřík startují, výsledky vyhlásí Tomáš Hanák a Barbora Poláková 11. března v Plzni

Anketa Žebřík právě vkročila už do 24. roku své existence. Výsledky hlasování, které probíhá na www.anketazebrik.cz celý leden a únor, budou odtajněny na velkém finálovém eventu 11. března v plzeňském areálu DEPO2015. Koncertně se předvedou např. Tata Bojs, No Name, Jelen, Mydy Rabycad, Kateřina Marie Tichá, Marpo, a také Barbora Poláková, která se představí nejen v tradiční roli moderátorky po boku Tomáše Hanáka, ale tentokrát i jako úspěšná zpěvačka!

Během ledna mohou hudební fanoušci hlasovat na www.anketazebrik.cz pro kteréhokoliv ze svých favoritů, z čehož vzejde po pěti nominovaných v deseti kategoriích. O definitivních vítězích se pak bude rozhodovat ve druhém kole až do 29. února. 

„Kategorie zůstaly nezměněny, hlasovat lze pro Skupinu, Album, Skladbu, Videoklip, Zpěváka, Zpěvačku, Objev, Akci, Film i pro ‘oblíbenýPrůser roku. Totéž platí pro zahraniční část ankety. Každý hlas bude slosován o ceny našich partnerů”, dodává ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec. 

Slavnostní vyhlášení se uskuteční v pátek 11. března 2016 od 19 hodin v kreativní zóně DEPO2015 v centru Plzně. Během šestihodinové show budou oceněni tři nejlepší umělci v každé kategorii, kteří převezmou bronzové sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka. Finálovým večerem nás opět provede moderátorská dvojice Tomáš Hanák – Barbora Poláková.

Kromě toho budou k vidění speciální koncerty, vystoupí No Name, Tata Bojs, Jelen, Mydy Rabycad či Marpo & Troublegang. Chybět nebude ani talentovaná Kateřina Marie Tichá - jako host skupiny Jelen i v roli sólové zpěvačky. Na Žebříku si rovněž premiérově zazpívá interpretka největšího hitu roku 2015 Nafrněná - Barbora Poláková se svou kapelou.  

Nabitý program bude mít také vedlejší Red Bull stage a následná after party s hvězdami Žebříku: o zábavu se zde postarají osvědčení DJs Friky, Robot, Rockstar ve spolupráci s předními instrumentalisty. 

Organizátorem hudebních cen je magazín iREPORT. Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz se Žebřík opět zapojí do třídění odpadu. Dalšími partnery jsou Plzeň 2015, Česká pojišťovna, Red Bull, Ochranný svaz autorský, Alza media. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Předprodej vstupenek za 390 Kč a VIP passů v ceně 990 Kč zajišťují Ticketportal, Eventim, Ticketpro, GoOut, Ticketstream, Plzeňská vstupenka.

Mezi oceněnými minulého Žebříku byli Richard Müller, Aneta Langerová, Tomáš Klus, Chinaski, Voxel, PSH, Kryštof, Vypsaná fixa, Michal Hrůza, Slza, Ondřej Brzobohatý, Lenka Dusilová, Ewa Farna, Marpo, Imodium, Kyanid, Marta Kubišová, festivaly Hrady.cz, Kryštof kemp, Rock for People a filmy Magický hlas rebelky, Tři bratři a Fair Play.

Více na www.anketazebrik.cz

TZ, foto Petr Tibi, Tomáš Vlach