Hip Hop Kemp tasí poslední trumf, kterým není nikdo menší než legendární Common!

24. květen 2017, 21:42
Hip Hop Kemp tasí poslední trumf, kterým není nikdo menší než legendární Common!

"Když jsme na parkovišti pardubického koupáku snili s otevřenýma očima o hiphopovém festivalu, Common už byl pojem. Šéfoval. Být “hot” na pět minut, jednu sezónu, svézt se na jedné vlně, to se povede. Ale udržet si tuhle pozici pětadvacet let?" vyjadřuje nefalšovaný respekt k Commonovi David Maryško - dramaturg Hip Hop Kempu, který pro letošní ročník tohle eso ulovil.

Common (vlastním jménem Lonnie Rashied Lynn, Jr). toho za svojí kariéru stihl opravdu nevídaně. Vydal jedenáct alb, třikrát získal Grammy Awards, spolupracoval s takovými jmény jako Erykah Badu, Kanye West, John Leggend a mnohými dalšími.

Není to ale jen hudební scéna, kde Common zanechal nesmazatelný otisk jeho nezměrného talentu. Do filmového světa se zapsal nejen skladbou Glory (z fillmu Selma), za kterou získal Zlatý Glóbus i Oscara, ale ve třiceti filmech také hrál. Vzpomeňme třeba čtvrtý díl Terminátora, snímek Wanted s Angelinou Jolie a Morganem Freemanem v hlavních rolích nebo Street Kings, kterému naopak vévodil Keanu Reeves.

Je aktivním členem hnutí Peta na ochranu zvířat a projektu Knowing Is Beautiful na podporu prevence HIV/AIDS i držitelem čestného doktorátu od výzkumné univerzity Winston-Salem State Univerzity. Je vzorem, lídrem, hlasem i uctívaným lyrikem.

"Před šestnácti lety jsme neměli tu drzost byť jen snít, že by se to mohlo povést. Ale někde uvnitř jsme přesto tušili, že jednoho dne to všechno bude dávat smysl. Ten čas je teď. V roce 2017 je to realita a Common přijíždí na Hip Hop Kemp. Jako triumfální vítěz na vrcholu sil, který má stále na to, aby se poměřoval s kýmkoliv, a když to bude třeba, aby se postavil komukoliv za mikrofonem nebo řečnickým pultem, ať už jste slavík z Toronta nebo politik z New Yorku. Přijíždí v plný parádě s kapelou a olbřímím ansáblem, aby nám přivezl zážitek, o kterém si budeme vyprávět třeba dalších šestnáct let." dodává a zve na Commonovu premiéru na Hip Hop Kempu za pořadatele festivalu David Maryško.

Hip Hop Kemp se uskuteční v již tradičním Festivalparku v Hradci Králové ve dnech od 17. do 19.srpna. Warm up party vypukne ale už 16.8. v 18 hodin.

Vedle Commona letošní ročník nabídne dále například Jedi Mind Tricks, D.I.T.C., Rejjie Snow, Oddisee & Good Compny, Kontrafakt a mnoho dalších ze současné elity zahraniční i tuzemské hip hopové scény.

Více na ww.hiphopkemp.cz

Vstupenky koupíte na pandaticket.cz.

HIP HOP KEMP 2017

COMMON /USA/
JEDI MIND TRICKS /USA/
D.I.T.C. (Lord Finesse, Diamond D, OC, AG, DJ Boogie Blind) /USA/
REJJIE SNOW /IRE/
ODDISEE & GOOD COMPNY /USA/
KONTRAFAKT /SK/
KOOL G RAP /USA/
MARPO & TROUBLEGANG /CZ/
MAIN SOURCE /USA/
PRO8L3M /PL/
LITTLE SIMZ /UK/
GRAMMATIK /PL/
APOLLO BROWN & SKYZOO /USA/
TEN TYP MES & LIVEBAND /PL/
THE MOUSE OUTFIT /UK/
RAH DIGGA /USA/
MÄDNESS & DÖLL /D/
SMACK /CZ/
JEREMY ELLIS /USA/
SUFF DADDY & THE LUNCH BIRDS /D/
MAŁPA /PL/
LYRIC JONES /USA/
MARZ /D/
WAXOLUTIONISTS /AT/
DWA SŁAWY /PL/
SLOWY & 12VINCE /D/
DECA /USA/
W.E.N.A. x SARIUS /PL/
AWATE /UK/
TICE /D/
SAGA & THELONIOUS MARTIN /USA/