GO to FoodPark: Nejsmradlavější menu i premiéra Gastrokroužku v Brně

17. leden 2020, 14:28
GO to FoodPark: Nejsmradlavější menu i premiéra Gastrokroužku v Brně
Festival GO to FoodPark se pomalu blíží! Pavilon F brněnského výstaviště se od 17. ledna promění v gastro zónu, kterou navštíví vybrané restaurace z 365 Gastromapy Lukáše Hejlíka, foodtrucky a kuchyně z celého světa v sekci Ochutnej Svět a potravinové trhy v rámci sekce FoodPark. Festival se koná souběžně s veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour.
Sběratelé razítek do Gastromapy si nesmí zapomenout svoji knihu! Kde jinde mohou doplnit razítka než na festivalu GO to FoodPark! V rámci 365 Gastropamy k nám až z Karlových Varů zavítá stále více populární podnik Bagel louge. Nebudou chybět ani brněnské oblíbené podniky: Cafe Mitte, Burger Inn, Nijas Poke a další.
 
V sekci Ochutnej Svět si vyzkoušíte chutě ze Španělska, Afriky, Mexika nebo Srí Lanky. Na farmářském trhu zase nakoupíte od lokálních prodejců sladké, uzeniny, sirupy, pečivo, sýry a vyzkouší netradiční pokrmy z hmyzu.
 
Na jednom místě najdete více než 50 podniků z České a Slovenské republiky.
Největší výzva festivalu patří pro maxijedlíka Jaroslava Němce. Jeho tříchodové nejsmradlavější menu je raritou. Zvládne spořádat islandskou specialitu Hákarl, nejsmradlavější rybu světa Surströmming a jako dezert ovoce Durian?
 
Návštěvníky nečeká pouze pořádný gastro zážitek, ale také nadupaná show na podiu. Kromě cooking show, kde se představí některé z restaurací, nás čeká i premiérové vystoupení GASTROKROUŽKU v Brně. V sobotu se společně na jevišti představí Lukáš Hejlík, Markéta Pavleje, Darina Křivánková, Marika a Jirka z Kitchen Story, Neplecha na plechu Markéta a František Lorencovi, Adéla Došel Karamel, Lucka a Adéla Taste of Red Place.

Na pódiu se nevystřídají pouze kuchaři a foodblogeři, ale také finalisti soutěže RohlíkChef. Ti se mezi sebou utkají na podiu, kde představí své kulinářské umění. Hodnotit je bude odborná porota, v čele s Lukášem Hejlíkem a na výherce čekají hodnotné ceny.
 
Opět nezapomínáme ani na děti. V sobotu návštěvníky čeká charitativní vaření od Zlobínka v kuchyni a v neděli nám děti ukáží, jak správně připravovat svačinky do školky.
 
Kdo si bude chtít odpočinou po dobrém jídle, pivu od pivovaru Axiom nebo vínu od vinařství Rauš, může zamířit do chill zóny, kde ho čeká spoustu zábavy s Hitrádiem Brno, nebo může s dětmi navštívit dětskou zónu.
 
Moderátoři Kristýna Kolibová a Lukáš Hejlík návštěvníky ale rozhodně nenechají sedět. Spoustu soutěží, zábavy, jídla, piva, vína vás čeká na GO to FoodPark.
 
Vstupenky na GO to FoodPark platí zároveň i na veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour.