GASK UZAVŘEN A PŘECHÁZÍ NA ONLINE ČINNOST

30. březen 2020, 12:24
GASK UZAVŘEN A PŘECHÁZÍ NA ONLINE ČINNOST

GASK připravil přesun svých vybraných aktivit směrem ONLINE. Na našem webufacebooku a instagramu můžete sledovat novinky, které jsme pro Vás připravili. Na co se tedy můžete těšit?

Lektorské centrum GASK spustilo seriál Spolu ve stavu nouze, v jehož rámci bude dvakrát týdně na sociálních sítich prezentovat tipy na trávení volného času s dětmi. Kurátoři GASK spouštějí online seriál prezentující vybraná díla ze sbírky GASK, ale i díla z depozitářů. Natočili jsme pro Vás nová videa k výstavám, komentovaná kurátory. 

NOVÁ VIDEA K VÝSTAVÁM

Naše výstavy sice neuvidíte, ale natočili jsme pro Vás krátká videa, jejichž prostřednictvím se do výstavních sálů přenesete. Sledujeme obrovsky divácky silné ohlasy na výstavu Jiří Trnka / V zahradách imaginace, kterou bohužel nemůžeme prodloužit. Výstavu vidělo na 50.000 návštěvníků a velká část i opakovaně. Děkujeme všem, kdo jste náš přišli podpořit a především těm, bez jejichž pomoci a podpory by realizace výstavy nebyla možná.

Těm, kdo výstavu nestihli, nabízíme aspoň malou virtuální prohlídku. 

Rádi bychom v této souvislosti zmínili i skvělou reportáž o výstavě Jiřího Trnky v pořadu Toulavá kamera České televize či komentovanou prohlídku výstavy s kurátory a tvůrci Janem a Matějem Trnkovými.

Kurátoři GASK pro Vás dále připravili trailer k výstavě Artikl / 7 let s uměním připravenou ve spolupráci s magazínem o současném umění a kultuře Artikl.

Tým GASK v současnosti připapravuje natáčení našich ostatních výstav.