Foťte z kulturních eventů a koncertů božské fotky mobilem

23. květen 2018, 14:51
Foťte z kulturních eventů a koncertů božské fotky mobilem

Někteří lidé dokážou, nejen z kulturních akcí, pořídit parádní fotky mobilem. Jednoduše velmi osobitě zachytí okamžik bez použití speciálního vybavení. V čem je jejich trik a jak fotit pomocí mobilu skvělé fotky?

Výhody focení mobilem

Focení mobilem má mnoho výhod. Jednou z největších je určitě to, že mobil je skladný a lehký a je možné ho “propašovat” na různé akce bez sebemenší pozornosti, na rozdíl třeba od zrcadlovky. Další výhodou je, že mobil na veřejnosti lidi příliš nezaujme. Pokud fotíte mobilem, jsou k tomu ostatní většinou shovívaví a vy tak můžete v klidu fotit. Rozlišení 12 Mpx, které má většina smartphonů, je navíc více než dostačující, a připojení telefonu na internet navíc umožňuje okamžité propojení fotografií se sociálními sítěmi.

Jak fotit mobilem kvalitní fotky

Jednoduchá rada by byla, podle slov kurzu na VímVíc, foťte iPhonem jako zrcadlovkou. To se ale jednoduše řekne a trochu složitěji provádí. Pokud chcete fotit dobré fotky, musíte si nejdříve vytvořit svůj vlastní styl focení, který bude pro ostatní rozpoznatelný. Fotíte spíše krajiny? Portréty? Události? Nebo všechno dohromady? Snažte se každé fotce dát něco ze sebe. Pro začátek mrkněte přímo na výše zmíněný kurz.

Základem je dobré světlo

Pokud chcete vytvářet kvalitní fotografie, budete si muset hlídat světlo. Ideální je měkké ranní nebo večerní světlo. Pokud je venku jasno, zdánlivě příjemné velké množství světla může ve výsledku na fotografii působit “přepáleně”. Bude tedy pravděpodobně třeba stáhnout trochu kontrast a jas a fotku ještě doupravit v dalších aplikacích. Naopak, nedostatek světla se dá jednoduše opravit použitím vyššího jasu anebo určitého filtru. Cvičte tedy své oko ve vnímání a zkoušejte hru se světlem a podívejte se také na kurzy z oblasti grafika a design.

pexels-photo-174938

Bez úprav to nepůjde

Jak už bylo řečeno výše - i pokud jste našli sebelepší světlo, bez základních aplikací na úpravu fotek se neobejdete. Dodají totiž vašim fotkám osobitý nádech, po kterém většina z nás tolik touží. Oblíbený na úpravu i sdílení je například Instagram, na upravování potom třeba aplikace Snapseed. Pro skvělý efekt můžete využít mnoho dalších aplikací nebo se přihlásit na online kurzy, kde vám veškeré principy vysvětlí dopodrobna.

Probuďte v sobě kreativní nebo všestrannou duši

Pokud se chcete naučit něco navíc, není nic jednoduššího, než pátrat a pátrat. Na internetu je spousta videí a hlavně videonávodů, jak vyfotit osobitou fotku. Snažte se proto tímto způsobem neustále vzdělávat. Můžete se naučit nejen, jak vyfotit perfektní fotku mobilem, ale také třeba jak programovat, nebo cvičit jógu. Pokud v sobě chcete probudit kreativní duši nebo si osvojit nové znalosti, můžete nahlédnout do dalších kurzů anebo využít přímo možnost registrace na kariérním portálu VímVíc.