Flédu čeká rekonstrukce a přípravy na podzimní sezónu. Letos klub uspořádal přes 120 akcí pro 80 tisíc návštěvníků

13. červenec 2015, 12:49
Flédu čeká rekonstrukce a přípravy na podzimní sezónu. Letos klub uspořádal přes 120 akcí pro 80 tisíc návštěvníků

Brněnský klub Fléda bilancuje první polovinu sezóny a připravuje novinky na podzim 2015. Za posledních šest měsíců zde na pódiu vystoupilo téměř 400 interpretů, kteří se návštěvníkům představili na více než 120 akcích. Celkem letos prošlo branami Flédy přes 80 tisíc lidí. Léto využije organizační tým k přípravám podzim a rekontrukci interiéru. V červenci a srpnu bude Fléda lákat hlavně na menší tematické akce na Bárečku a koncert rockového písničkáře Marka Lanegana. Tradiční párty se pak z Flédy přes období prázdnin přesunou na open-air letní scénu do nově otevřeného podniku AHOY na přehradě.

Zatímco minulý rok klub nabídl jako novinku špičkový soundsystém, letos se zaměří hlavně na renovaci interiéru a kvalitnější technické zázemí. „Větší návštěvnost klubu s sebou nese vyšší nároky na jeho údržbu. Léto proto využijeme hlavně pro opravy interiéru, další fázi odhlučnění a rekonstrukci sanitárního zázemí,“ upřesňuje Lukáš Stara, provozovatel klubu Fléda. V červenci a srpnu tak Fléda nabídne Brňanům štíhlejší program, aby měl realizační tým dostatek času na potřebné úpravy. I přes opravy si však dramaturgický tým na léto připravil jedno velmi výrazné vystoupení. Už 16. srpna v Brně vystoupí rockový písničkář Mark Lanegan, který se podílel na více 50 albech a spolupracoval například s Kurtem Cobainem a The Queen of the Stone Ages.

O zpestření léta se v centru Brna postará především čerstvě vymalovaný a zrekonstruovaný Fléda Báreček. Ten nabídne kromě piva i stále oblíbenější točený cider, večery s grilováním a sérii tematických akcí. Pro příznivce tradičních parties a plážové atmosféry pak tým klubu Fléda už v květnu otevřel zcela novou letní scénu na brněnské přehradě. „Není pravda, že by lidé v létě neměli zájem o hudební akce a v Brně vládla mrtvá sezóna. Brňané se v tomto období chtějí bavit, jenom touží po uvolněnějších a méně náročných venkovních akcí, které mohou například spojit s koupáním nebo krátkým výletem,“ dodává Lukáš Stara k dramaturgii klubu AHOY na přehradě.

V podzimním programu naváže Fléda na jarní schéma, které se podle statistik návštěvnosti osvědčilo. Stěžejní částí programu budou nadále koncerty domácích i zahraničních interpretů, které budou doplňovat klubové noci a studentské akce. „Na podzim se mohou návštěvníci těšit na stálice české scény jako je Sto zvířat, Mig 21 i oceňované nováčky jako je kapela Jelen. Z velkých jmen můžeme zatím prozradit vystoupení Children of Bodom, další potvrzení zahraniční interpreti nás zatím vážou mlčenlivostí,“ dodává David Novotný, dramaturg klubu Fléda. Kromě koncertů a klubových akcí proběhne na Flédě také komponovaný večer věnovaný Lence Zogatové a komunitně zaměřené akce jako jsou Blešák a Koloniál. Netradiční útočiště poskytne dům na Štefánikově ulici i významným brněnským akcím zaměřeným na reklamu a online marketing. V září se zde bude konat konference Babel camp, o dva měsíce později pak velká afterparty Marketing Festivalu, jež do Brna naláká přes 1 000 marketérů z celého světa.

O klubu Fléda

Novodobá éra Flédy odstartovala po roce 2001, kdy vznikl v domě na Štefánikově ulici v Brně hudební klub. Od roku 2004 provozuje Flédu tým Level B production, který zde vytvořil jeden z nejlepších hudebních prostor v České republice. Dramaturgie klubu je rozmanitá a představuje jak zavedené kapely, tak mladé umělce a rodící se hudební směry. V programu mají své pevné místo větší a produkčně náročnější koncerty zahraničních hvězd i skromnější a autentické přehlídky lokálních hudebníků. Kromě koncertů je Fléda stabilní scénou pro klubové noci (Elektra, Vendeta). Ty jsou vždy zaměřeny na konkrétní hudební žánry a aktuální trendy. Od roku 2001 se na pódiu Flédy vystřídalo více než 1000 interpretů, jejichž vystoupení zhlédl téměř milion hudebních fanoušků. Klub je vybaven špičkovou zvukovou aparaturou od firmy d&b audiotechnik.