Finská APOCALYPTICA koncertuje v Praze již příští víkend. V sobotu 11. a v neděli 12. února odehrají ve Foru Karlín hned tři koncerty

1. únor 2017, 21:16
Finská APOCALYPTICA koncertuje v Praze již příští víkend.  V sobotu 11. a v neděli 12. února odehrají ve Foru Karlín hned tři koncerty

Finská Apocalyptica vyráží tento týden na evropské turné.  Tuto sobotu zahájí v Helsinkách oslavu dvaceti let od vydání svého debutového alba „Plays Metallica By Four Cellos,“ které de facto nastavilo celou jejich hudební kariéru. 

V rámci tohoto turné vystoupí čtyřikrát v České republice. O víkendu 11. a 12. února odehrají tři koncerty v Praze ve Foru Karlín (11. února od  20 hodin, 12. února od 14 a od 20 hodin) a 19. února pak ještě jeden koncert ve Zlíně, v Kongresovém centru. Všechny večerní koncerty jsou již delší dobu vyprodané, vstupenky jsou k dispozici pouze na nedělní rockové matiné od 14 hodin a to v předprodejní síti Ticketpro.

Dramaturgie koncertu bude více než zajímavá. V úvodní části kapela přehraje celé album „Plays Metallica by Four Cellos“ tak, jak bylo před dvaceti lety nahráno a dokonce i v původní sestavě. V této první části koncertu se ke třem cellistům stávající sestavy (Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen) přidá původní člen kapely, čtvrtý cellista Antero Manninen, který toto album s Apocalypticou před dvaceti lety nahrával.

V druhé části koncertu čtvrtého cellistu vystřídá bubeník Mikko Sirén, a Apocalyptica bude pokračovat již v aktuální sestavě tak, jak ji aktuálně všichni znají. I tato část koncertu bude poctou legendární Metallice.

www.apocalyptica.com
www.1015.cz
www.pragokoncert.com