Filmy z hlavní soutěže festivalu v Cannes už v říjnu na Be2Can 2!

24. duben 2015, 15:54
Filmy z hlavní soutěže festivalu v Cannes už v říjnu na Be2Can 2!

Mezinárodní filmový festival v Cannes dnes zveřejnil seznam filmů, které se letos utkají v hlavní soutěži. Zásluhou společnosti Film Europe Media Company se některé z nich záhy po premiérovém uvedení, již v říjnu letošního roku, představí českým a slovenským divákům.

Nejprve v rámci unikátní filmové přehlídky Be2Can, jejíž druhý ročník se koná od 7. do 14. 10., a následně pak v běžné distribuci. A to včetně filmu, který letošní Cannes zahájí – dramatu La Tête Haute (Hlavu vzhůru) francouzské režisérky Emmanuelle Bercot.

Nemenší zájem a očekávání vzbuzují i další filmy, které z hlavní soutěže v Cannes zamíří na Be2Can 2: Dhepaan, režie Jacques Audiard, vyprávějící příběh tamilského bojovníka, který ze Srí Lanky uteče do Francie a skončí jako správce domu na okraji Paříže. Britské drama Macbeth, režie Justin Kurzel, ve kterém se v roli skotského krále Macbetha představí Michael Fassbender a v roli Lady Macbeth oscarová herečka Marion Cotillard. Dále to bude francouzský snímek od režisérky a herečky Valérie Donzelli Marguerite et Julien podle scénáře Francoise Truffauta z roku 1971 a romantické drama režisérky MaïwennMon roi s Vincentem Casselem.

„Kvalitní festivalová distribuce je dlouhodobý proces "stopování" filmů roky před tím, než jsou dokončené. Mimo filmy se musíte vcítit i do myšlení festivalových ředitelů. Před rokem a půl jsme spustili přehlídku Be2Can a slíbili, že na ní promítneme v české a slovenské distribuční premiéře soutěžní a oceněné filmy z třech nejlepších světových festivalů. Z letošního Berlinale uvedeme vítěze, íránský film Taxi. Festival v Cannes dnes potvrdil, že máme šanci i na nejprestižnějším festivalu. Be2Can 2015 představí opět to nejlepší z Berlína, Benátek a Cannes nejen v kinech, ale i na VOD a v TV,” konstatoval Ivan Hronec, prezident společnosti Film Europe Media Company.

Více informací se dozvíte z přiložené tiskové zprávy.

Oficiální stránky Be2Can: www.be2can.eu

Oficiální Facebook: www.facebook.com/Be2CanFestival