Filmový festival Fresh Film Fest již počtvrté v Riegrových sadech

23. červenec 2014, 15:47
Filmový festival Fresh Film Fest  již počtvrté v Riegrových sadech Filmový festival Fresh Film Fest  již počtvrté v Riegrových sadech

Již 11. ročník filmového festivalu „Fresh Film Fest: Mezinárodní festival debutů a studentských filmů“ se uskuteční v Riegrových sadech ve dnech 17. – 21. září 2014. Festivalové projekce budou zaměřeny zejména na studentskou a debutovou tvorbu. Promítat se budou také celovečerní divácky úspěšné snímky a krátké předfilmy na téma „Krásný nový svět“, odkazující na slavný román Aldouse Huxleyho „Brave New World“ (česky Konec civilizace).

Promítat se bude vždy od 17:00 do 24:00, pořadatelé se smluvně zavázali respektovat stanovenou hladinu zvuku. „Na stejném místě organizátoři pořádají festival již počtvrté. Také vloni pronájem schválila rada městské části, festival proběhl bez problémů a měl pozitivní ohlas u veřejnosti. Při posuzování akce jsme brali v úvahu i to, že vstup na festival je zdarma,“ konstatoval místostarosta Prahy 2 Václav Vondrášek.

Filmy budou promítány na nafukovací filmové plátno (airscreen), které je lehké a nehrozí, že by poškodilo terén. Diváci budou mít možnost zakoupit si občerstvení v přistaveném karavanu. Prostory určené pro promítání poskytne městská část zdarma.