Filmová hudba: Ennio Morricone a Luboš Fišer

15. červen 2016, 23:25
Filmová hudba: Ennio Morricone a Luboš Fišer

Projekt Filmová hudba: Ennio Morricone a Luboš Fišer je přehlídkou známých filmových melodií dvou rozdílných skladatelů, kteří mají jedno společné: i „obyčejné“ filmy povyšovali svým mistrovstvím na umění.

V první půli večera zazní hudba z filmů Ennia Morriconeho, slavného italského skladatele, který nedávno získal Oscara za hudbu k filmu Quentina Tarantina The Hatefull Eight. Budou to např. filmy Pro hrst dolarů, Pro pár dolarů navíc, Hodný, zlý a ošklivý či Tenkrát na Západě. Český autor Luboš Fišer kromě hudby k filmům a televizním seriálům (z těch jmenujme např. populární Chalupáře) se úspěšně etabloval i na poli tzv. vážné hudby. V druhé polovině bude uvedena hudebně-obrazová báseň z motivů z Fišerovy televizní a filmové hudby. Skladba nese název Sinfonia Fišeriana a byly v ní použity motivy z filmů Zlatí úhoři, Petrolejové lampy, Tajemství hradu v Karpatech, Adéla ještě nevečeřela ad. Hudbu doprovázejí projekce citací z filmů.

21. července v Pivovarské zahradě vystoupí pěvecký sbor Canticum Camerale, zpěvačky Patricia Janečková a Taťána Roskovcová a Filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením Stanislava Vavřínka.

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov věnuje vždy jeden z koncertů členům Klubu přátel. Ti mají na tento koncert vstup zdarma (pro držitele zlaté karty) či s výraznou slevou oproti ostatním zájemcům z řad veřejnosti. Budou mít také možnost setkat se s protagonisty koncertu. V minulých letech festival členům klubu nabídl koncerty klasické hudby, tentokrát půjde o jiný žánr – koncertem věnovaným Klubu přátel je právě projekt Filmová hudba: Ennio Morricone a Luboš Fišer.