Film FÍZLOVÉ, HAJZLOVÉ se chystá do kin. Premiéru bude mít na Fresh Film Festu

17. září 2014, 14:52
Film FÍZLOVÉ, HAJZLOVÉ se chystá do kin. Premiéru bude mít na Fresh Film Festu

Šílená komedie Quentina Dupieuxe s Marilynem Mansonem v jedné z hlavních rolí byla v ČR poprvé uvedena na loňském ročníku Festivalu otrlého diváka. Nyní vstupuje prostřednictvím Film Distribution ARTCAM do běžné distribuce i do alternativního distribučního projekcu Dělám kino, který umožňuje legální domácí či klubové projekce. Distribuční premiéra je 18. září 2014.

Premiéra na Fresh Film Festu:
Oficiální premiéru bude mít snímek na festivalu Fresh Film Fest, kde bude uveden 19. září od 22.00 hodin v kině OKO. Několik speciálních letních předpremiérových projekcí má film už za sebou – představil se publiku hudebních festivalů Rock for People a Masters of Rock.

O filmu:
Snímek, ve kterém si jednu z hlavních rolí zahrál kontroverzní zpěvák Marilyn Manson, natočil francouzský režisér a hudebník Quentin Dupieux (aka Mr. Oizo). Dupieux točí filmy stejně expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje hru gagů, naschválů a parodických situací, které připomenou dávnou Policejní akademii, ale zároveň si „legraci z poldů“ dělá dost nekorektním způsobem, ze kterého chvílemi až mrazí.

Fízlové hajzlové jako pokračování úspěšného projektu Dělám kino:
Snímek uvádíme jak do běžné distribuce, tak v rámci projektu Dělám kino, kterým se Film Distribution ARTCAM snaží vyjít vstříc poptávce po jiných způsobech promítání a vyvážit současnou situaci v oblasti filmové distribuce. Alternativněji zaměřené snímky totiž často nejsou dostupné v běžné síti kin, proto je tu projekt Dělám kino –  díky němu má každý šanci shlédnout film legálně za poplatek doma nebo uspořádat projekci v prostoru, který si vybere – klubu, čajovně, kavárně… Viz: http://artcam.cz/delam-kino/