Film Europe uvede v rámci Prague Pride předpremiéru oceňované britské komedie PRIDE

24. červenec 2015, 15:48
Film Europe uvede v rámci Prague Pride předpremiéru oceňované britské komedie PRIDE

Britské komediální drama Pride podle skutečného příběhu se bude promítat ve své předpremiéře 14.srpna od 18:00 v kině Lucerna v rámci 5.ročníku festivalu Prague Pride, který je zaměřený na gay, lesbickou, bisexuální a transgender tématiku. Snímek získal ocenění Queer Palm na loňském festivalu v Cannes a také nejvyšší britskéfilmové ocenění BAFTA za nejlepší britský debut. Ve filmu účinkuje například mladý herec George MacKay, který letos navštívil 50.Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež ve Zlíně, dále oblíbenec z Lásky nebeské Bill Nighy, Imelda Staunton, která ztvárnila profesorku Umbridgovou v pátém díle série Harry Potter, nebo Joseph Gilgun, známý ze superhrdinského seriálu Misfits - Zmetci. Film vstupuje do běžné kinodistribuce 27.srpna.

PRIDE (VelkáBritánie, 2014)

Poníženívšech zemí, spojte se!

O filmu: Film podle skutečných událostí o hledání porozumění mezi lidmi, které zdánlivě nic nespojovalo. Léto 1984. V Británii vládne železná lady Margaret Thatcherová a hornické odbory stávkují na protest proti její politice. Během Gay Pride v Londýně se skupina aktivistů rozhodne podpořit rodiny horníků finanční sbírkou. Má to však jeden zádrhel. Odborové hnutí se zdráhá jejich dar přijmout. Aktivisté se rozhodnou bojovat s předsudky osobně. Nasednou do minibusu a vydají se do zapadlé waleské vesnice. Začne se psát neuvěřitelný příběh o sblížení dvou rozdílných komunit.

O režisérovi: Matthew Warchus má za sebou velmi úspěšnou a produktivní kariéru divadelního režiséra, během které působil v celé řadě prestižních britských divadel a režíroval mnoho úspěšných inscenací (mj. her Williama Shakespeara). Divadlo stálo i za jeho filmovým debutem – pro stříbrné plátno zadaptoval v roce 1999 drama Sama Sheparda Simpatico. Film se však dočkal velmi chladného přijetí. Řízné komediální drama Pride je jeho úspěšným návratem k filmové režii po dlouhých čtrnácti letech a zároveň vydařeným příspěvkem k britské škole angažované sociální komedie.

Režie: Matthew Warchus
Hrají: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominic West, Imelda Staunton, Joseph Gilgun
Délka: 120 minut
Premiéra: 27. 8. 2015, předpremiéra 14.8. v rámci Prague Pride

Pride

Misí Film Europe je evropský a festivalový film. FILM EUROPE MEDIA COMPANY s týmy v Praze, Bratislavě, Londýně a v Cannes nakupuje, koprodukuje, v kinech, na VoD a DVD distribuuje a ve vlastních televizích vysílá evropský a festivalový film. Do programů českých, slovenských, maďarských a polských kin a festivalů přinesla od roku 2009 více než 300 špičkových filmů. Od roku 2010 provozuje národní tematické televizní kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS. V roce 2011 spustila vysílání FILM EUROPE CHANNEL – první evropské filmové televize, s 800 filmy výhradně evropské kinematografie. V září 2013 otevřela v Bratislavě festivalové KINO FILM EUROPE. V roce 2014 spustila festival francouzského filmu Creme de la Creme a festivalovou přehlídku soutěžních filmů z Cannes, Berlinale a Benátek - Be2Can a přehlídku severské kinematografie SCANDI. Film Europe je evropským lídrem nákupu, festivalových uvedení, kinodistribuce a televizního vysílání