Film DIOR A JÁ přináší pohled exkluzivní do zákulisí módní značky

21. duben 2015, 14:28
Film DIOR A JÁ přináší pohled exkluzivní do zákulisí módní značky

Začátkem června bude uveden do českých kin francouzský dokumentární film DIOR A JÁ, který přináší exkluzivní pohled do zákulisí slavné módní značky Christian Dior a celého procesu tvorby nové módní kolekce. Snímek režiséra Frédérica Tchenga měl premiéru na newyorském festivalu Tribeca a nyní míří do světových kin.

Francouzský dokumentární snímek Dior a já otevírá divákům dveře do mýty opředeného světa módního domu Christian Dior. Nový umělecký ředitel Raf Simons zde právě připravuje svoji zcela první kolekci haute couture, se kterou musí přesvědčit celý svět o své vizi a vyrovnat se s odkazem slavného zakladatele značky.
Křehký proces kreativní tvorby, na jejímž konci je nový módní skvost, je tu ukázán jako kolektivní práce celého týmu, od samotného návrháře, přes neúnavné švadleny až po ředitele společnosti. Film propojuje každodenní intenzivní pracovní shon světa vysoké krejčoviny s tajemnými ozvěnami minulosti ikonické značky, a zároveň představuje poctu všem, kdo věrně slouží Simonsově vizi.

Trailer zde