Festival Spectaculare spojující současnou hudbu s vizuálním uměním hlásí druhý ročník a rozsáhlejší program než poprvé

9. prosinec 2014, 16:12
Festival Spectaculare spojující současnou hudbu s vizuálním uměním hlásí druhý ročník a rozsáhlejší program než poprvé

Druhý ročník Festivalu Spectaculare, který propojuje současnou elektronickou a experimentální hudbu, tanec, pohybové divadlo s multimédii, projekcemi nebo vizuálním uměním, proběhne od 20. ledna do 6. února 2015 na několika místech Prahy.

 “Velký zájem o všechny koncerty i představení během prvního ročníku nám ukázal, že pro podobný festival je u nás místo,” říká na úvod dramaturg Josef Sedloň. “Podruhé proto nabídneme rozsáhlejší program - a to ještě nejsou všechna jména uzavřena. Jde o hudebníky, kteří představují to nejzajímavější ze současné scény,” pokračuje Josef Sedloň.

V Centru současného umění DOX, Cross Clubu, Chrámu u Salvátora a Paláci Akropolis tak vystoupí například francouzsko-belgický snový, elektroakustický, skladatel a pianista Sylvain Chauveau, zakladatelka Hidden Orchestra, britská klavíristka a houslistka Poppy Ackroyd, křehká belgická folkově-ambientní písničkářka Chantal Acda, pařížský skladatel a pianista Quentin Sirjacq, britský producent Throwing Snow spojující klubové rytmy s postrockem a folkem, dále hlavní postavy zvukově avantgardního australského vydavatelství Room40 Lawrence English, John Chantler a Heinz Riegler, zástupci berlínského labelu Monkeytown Alex Banks a Dark Sky hrající inovativní elektroniku na pomezí taneční a experimentální hudby, německý beatmaker Kalipo a finské minimalistické dark popové duo Femme En Fourrure. Festival zakončí německá formace Brandt Brauer Frick, která svými naživo hranými klubovými groovy hledá duši ve strojovém rytmu techna. Z českých umělců se na festivalu Spectaculare představí v sólo projektech Lenka Dusilová a Beata Hlavenková a dále i Clarinet Factory či Zabelov Group.

Program

Hudební i divadelní část ještě není uzavřená, doplní workshopy a projekce filmů v biu Oko a kinu Světozor.

Vstupenky

jsou již nyní v prodeji v pokladně Paláce Akropolis, v síti Ticketpro a Goout.cz.
Festival pořádá Palác Akropolis jako volné pokračování koncertní série Music Infinity, součást Live Europe.

Více informací: www.spectaculare.cz a www.facebook.com/festivalspectaculare.