Festival …příští vlna/next wave… se přesouvá do Brna

22. říjen 2013, 13:56
Festival …příští vlna/next wave… se přesouvá do Brna

Festival ...příští vlna/next wave... se přesouvá do Brna. Letos poprvé festival hostí nejprogresivnější brněnský prostor pro mladé umělce – Kabinet Múz. Již od této soboty se zde i na dalších místech v moravské metropoli představí výběr mladé avantgardy z celé republiky.

Tamní dramaturgyně Simona Petrů k nově započaté spolupráci uvedla: Brněnský prostor Kabinet Múz si od svého znovuotevření přeje být vstřícným a otevřeným místem pro vznik a rozvíjení nonkonformních a alternativních směrů.  Podporuje a podněcuje mladé tvůrce, dopřává jim prostor pro umělecká i lidská setkání s jejich kolegy i publikem. Festival …příští vlna/next wave… souzní s naším programem a chápáním umění, které má překračovat hranice žánrů, povzbuzovat, oslovovat, burcovat, neustrnout v konformitě, vznikat s radostí a žít naplno. Dávat šanci vyslovit se, těm, kteří mají co říct. 

Brněnská část …příští vlny/next wave… potrvá od soboty 26. do úterý 29. října, osm festivalových představení se odehraje na třech místech – už v zmíněném Kabinetu Múz, Zbrojovce Brno a v tovární hale Malá Amerika. S Kabinetem Múz a Simonou Petrů nás pojí fascinující názorová shoda. Myslím tedy – v oblasti alternativního divadla. Mezi účinkujícími, které ve větší míře vybrala ona, je řada umělců, kteří jsou s festivalem spjati už poněkolikáté – Divadlo D´Epog, Anička a letadýlko, nebo nám konvenuje jejich radikální, bezpředsudečný, novátorský přístup a pohled na divadlo. Jsem ráda, že i v Brně představíme náš domovský prostor v Praze - Studio Hrdinů.  Mileniny recepty v režii Kamily Polívkové budou jistě důstojným vyvrcholením brněnské části festivalu,  říká Lenka Dombrovská, kurátorka festivalu.

Kompletní program nalezenet na www.nextwave.cz nebo na www.kabinetmuz.cz/