Festival Landscape v prostoru Nákladového nádraží na pražském Žižkově (NNŽ) vrcholí!

27. srpen 2014, 16:03
Festival Landscape v prostoru Nákladového nádraží na pražském Žižkově (NNŽ) vrcholí!

Poté, co si získal během letních měsíců přízeň tisíců Pražanů i návštěvníků, odborné veřejnosti nebo umělců různých oborů, připravili pořadatelé pestrý program i na jeho finále. Nabídne možnost aktivně vstoupit do diskuzí o budoucnosti NNŽ i urbanistických vyhlídkách Žižkova a celé Prahy.

Zájemci se dále mohou seznámit s díly a názory předních našich i evropských umělců a teoretiků v oboru krajinné architektury, být přítomni přeměně rampy NNŽ v hudební nástroj či se pobavit na party s Vladimírem 518. Závěrečný koncert Landscape Festivalu Praha 2014 v rámci Dnů Žižkovského kulturního dědictví představí 9. září kapely a muzikanty, kteří jsou se Žižkovem spojeni pupeční šňůrou již dlouhá léta: Už jsme doma, Garage Tonyho Ducháčka a Iva Pospíšila aka Tee Jaye Iva.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo naplnit vše, s čím jsme do projektu Landscape šli. Lidé přijali NNŽ za své a nevěnovali se jen výstavě či hudebním produkcím, ale prostě přirozeně prostory zabydleli a dokázali tak, že neexistuje místo, které by bylo ztraceno pro kreativní a spokojený život," říká kurátor akce a ředitel Galerie Jaroslava Frágnera Dan Merta, podle nějž patří velká zásluha samotné radnici Prahy 3.

Festival Landscape ve svém závěrečném finiši propojí zájemce o plánovanou podobu Prahy, Žižkova, NNŽ i krajinné architektury a veřejného prostoru obecně s kompetentními lidmi z různých táborů: teoretiky, aktivisty, politiky i zástupci developerů. Cyklus přednášek v rámci výstavy Eunic Landscape Architecture pak nabídne město, krajinu a veřejný prostor z pohledu předních evropských architektů z Německa, Rakouska, Norska, Belgie, Švýcarska a Dánska.

Více informací na www.gjf.cz, http://nakladovenadrazizizkov.cz a www.landscape-festival.cz