Festival Hrady CZ se představí na Bouzově s No Name, Monkey Business či hlavní hvězdou kapelou Kabát

23. srpen 2016, 21:53
Festival Hrady CZ se představí na Bouzově s No Name, Monkey Business či hlavní hvězdou kapelou Kabát

Putovní letní kulturní festival Hrady CZ se po Veveří přesouvá 26. a 27. srpna na Bouzov na Olomoucku.  Dále se představí na českém Bezdězu a letos historicky poprvé svou pouť pod názvem Slovenské hrady ukončí 10. září na hradě Červený Kameň na Slovensku. Hlavní hvězdou festivalu je letos kapela Kabát, která na Bouzově vystoupí v sobotu před půlnocí. V pátek se festivalový areál se dvěma pódii otevře v 16 hodin, první koncert vypukne již v půl šesté a fanoušci se mohou těšit na koncerty  Xindla X, Monkey Business, Pražský výběr, Mandrage nebo Rytmuse a Vladimira 518 ve společném setu sestaveném exkluzivně pro festival Hrady CZ. O sobotní hudební program se postarají například kapely No Name, Divokej Bill, Mňága a Žďorp, Desmod nebo Visací zámek a další. Permanentky na festival na Hradci nad Bouzově lze ještě do dne před akcí zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu.

První festivalový den budou moci návštěvníci festivalu Hrady CZ na Bouzově zhlédnout také koncerty kapel Gazdina Roba či Nebe. Chybět nebude také tradiční páteční karneval v maskách o ceny, vyhlášení nejlepších masek proběhne ve 21 hodin večer. V sobotu se areál festivalu Hrady CZ otevře již v půl jedenácté dopoledne a na dvou pódiích zde dále vystoupí například Vypsaná Fixa, Skyline, Pipes and Pints či UDG. Rocková kapela Kabát v čele s frontmanem Pepou Vojtkem sobotní program o půlnoci ukončí. Pro Kabáty je to historicky první letní „šňůra“ s festivalem Hrady CZ. "Hrady CZ jsme ještě nejeli a chtěli jsme zkusit něco ,komornějšího'," říká frontman Kabátů Josef Vojtek. "A navíc, kdy si uděláte ve svém volnu čas na prohlídku těchto hradů?" dodává zpěvák. A Igor Timko z No Name se připojuje: "Hrady CZ jsou originální projekt, který spojuje hudbu s historií, což je skvělá kombinace. Nebýt něj, nikdy všechny tyto hrady nepoznáme." Program festivalu Hrady CZ na Bouzově dále nabídne vystoupení kapel Krucipusk, Smrtislav, Rybičky 48 či Poletíme?.

Návštěvníci festivalu Hrady CZ na Bouzově mohou za příplatek stanovat v komfortních VIP Hradních kempech nabízejících ubytování v hlídaném areálu s vlastním sociálním zařízením a sprchami nebo zdarma v tradičním stanovém městečku vedle areálu festivalu. V těsné blízkosti bude možnost využít prodejny potravin, úschovny kol a batohů a navýší se sociální zázemí i kapacity parkovišť. Připravena je také kyvadlová doprava od železniční zastávky Moravičany na Bouzov a zpět. Nově letos festival nabízí širší výběr gastronomie a nápojů ve festivalovém areálu. V případě horkého počasí budou v pohotovosti hasičské kropicí vozy a zajištěn dostatek pitné vody. V rámci festivalové vstupenky je opět možné navštívit hrad Bouzov včetně jeho prohlídkových tras. Nově mají návštěvníci festivalu možnost zapojit se do velké prázdninové soutěže s tématikou Karla IV, připravena je také fotosoutěž o nejlepší fotky z festivalu určená zájemcům z řad návštěvníků. Veškeré informace o soutěžích jsou zveřejněny na webových stránkách festivalu, facebooku a ve festivalové brožuře.

Zcela poprvé v historii festivalu bude poslední zastávkou 10. září hrad Červený Kameň poblíž Bratislavy, který letošní pod názvem Slovenské hrady letošní putování uzavře. Vystoupí zde například skupiny Majk Spirit, Rytmus, David Koller, Vladimir 518, Divokej Bill, Tublatanka, Desmod, Chinaski, Horkýže Slíže, Inekafe a řada dalších interpretů. Festival Hrady CZ se letos koná na Točníku ve Středočeském kraji (15. – 16. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (22. – 23. 7.), na Švihově u Klatov (29. – 30. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (5. – 6. 8.), na Veveří u Brna (12. – 13. 8.), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (19. – 20. 8.), na Bouzově na Olomoucku (26. – 27. 8.), na Bezdězu (2. – 3.9.) a na slovenském hradě Červený Kameň (10. 9.) Permanentky na festival Hrady CZ lze do dne před akcí zakoupit za sníženou cenu 750 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 950 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet  na http://www.ceskehrady.cz/cs/vstupenky/ Na místě jsou permanentky k dostání za 850, resp. 1100 korun s ubytováním. V prodeji jsou i lístky na jednotlivé dny a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 10 let v doprovodu rodičů. Vstupenky na Slovenské hrady lze v předprodeji zakoupit za aktuální cenu 22 euro, na místě pak 25 euro a i zde vstupenka zahrnuje prohlídku hradu. Více informací na www.hradycz.czwww.slovenske-hrady.sk  a www.facebook.com/slovenskehrady.

INTERPRETI NA HRADĚ BOUZOV: Gazdina Roba, Nebe, Pražský výběr, Mandrage, Xindl X, Rytmus & Vladimir 518, Monkey Business, Smrtislav, Krucipusk, UDG, Skyline, Visací zámek, Divokej Bill, Kabát, No Name, Poletíme, Rybičky 48, Mňága a Žďorp, Vypsaná fixa, Pipes and Pints

TERMÍNY A MÍSTA

15. - 16. 7. Točník
22. – 23. 7. Kunětická hora

29. - 30. 7. Švihov
5. - 6. 8. Rožmberk nad Vltavou
12. - 13. 8. Veveří
19. - 20. 8. Hradec nad Moravicí
26. - 27. 8. Bouzov

2. - 3. 9.  Bezděz

10. 9. Červený Kameň, Slovensko