Festival Brod 1995 zve na Michala Prokopa, Lenny a další nálož skvělé muziky

1. srpen 2019, 16:12
Festival Brod 1995 zve na Michala Prokopa, Lenny a další nálož skvělé muziky

I letos v létě se v Českém Brodě sejde vybraná hudební společnost. V sobotu 17. srpna na zdejším stadionu na Kutilce proběhne již šestý ročník oblíbeného rodinného festivalu Brod 1995. A je rozhodně na co se těšit, přijede například beatová legenda, která obohacuje hudební scénu už přes padesát let – Michal Prokop se svou kapelou Framus Five. Příznivci říznější muziky se mohou těšit na nitranské divočáky Horkýže Slíže, bigbítovou partu Wohnout bratrů Homolových, rockery z Mňágy a Žďorp nebo energickou smršť jménem Gaia Mesiah.

Návštěvníkům se představí i cenami ověnčená zpěvačka a písničkářka Lenny nebo Vojta Kotek, který přijede s kapelou THiS! a naservírují svůj syrový rock, který si pro inspiraci sahá do šedesátých a sedmdesátých let. Legenda ska Sto zvířat zaručeně roztančí všechny věkové kategorie a po nich návštěvníky rozeskákají elektro-pop-punkoví Skyline. Punk rock a skotské dudy, takhle kombinace je typická pro jednu z nejzajímavějších českých kapel Pipes and Pints. Lety mimo s sebou přivezou svou letošní novinku Civilizace 3000. Prostor dostanou i mladí nadějní muzikanti jako jsou Czech It.

Ale nejde jenom o muziku, pro Brod 1995 je typická jeho pohodová a až rodinná atmosféra a vysoký návštěvnický komfort. Vytříbená česko-slovenská dramaturgie vytváří ucelený nabitý jednodenní program festivalu pro všechny generace bez zbytečné vaty a dokresluje tak sympatickou tvář akce, která vyniká v početné rodině českých hudebních festivalů. Letos bude i speciální doprovodný program, který představí neziskovou organizaci Pestrá, která cvičí asistenční psy pro lidi s různými druhy postižení. Dorazí i legendární Jack Daniel's Truck se stylovým barem, který připomíná tradiční americké "saloon bary". 

Předprodej vstupenek v síti GoOut. Více informací na www.brod1995.czwww.facebook.com/ceskybrod1995.

Festival Brod 1995 vznikl před šeti lety jako vzpomínka na místo a atmosféru, odkud vzešel festival Rock for People. Zakladatel obou festivalů Petr Fořt se této ideje ujal a založil novou tradici, která umožňuje zažít festivalovou atmosféru v průběhu jednoho dne s kvalitní dramaturgií, plným komfortním servisem v přívětivé atmosféře i těm, kteří nemohou nebo nechtějí absolvovat několikadenní hudební maratóny, typické pro velké festivaly.