Fanoušky Die Antwoord v Praze rozehřeje dvojnásobný držitel hudební ceny Anděl

14. srpen 2018, 23:25
Fanoušky Die Antwoord v Praze rozehřeje dvojnásobný držitel hudební ceny Anděl

O předkapele Die Antwoord na letošním evropském turné, kterou bude Jihoafričanka Moonchild Sanelly, pořadatelé koncertu informovali již před nějakým časem. Nicméně stejně jako na posledním samostatném koncertu Die Antwoord v roce 2016 ve Žlutých lázních se na české fanoušky chystá jako druhý support i zástupce české hudební scény.

Jako první vystoupí 20. srpna na pražském Výstavišti v Holešovicích se svým DJ setem dvojnásobný držitel žánrové hudební ceny Anděl rapper, DJ a producent Smack, přední představitel hudebního stylu grime u nás.

Smack se na české hudební scéně pohybuje již přes 10 let, jeho působení vedlo až k založení vlastního nejen hudebního labelu Archetyp 51. Svojí pevnou pozici si na české hudební scéně potvrdil získáním žánrových cen Anděl za dvě po sobě jdoucí alba P‘S A Love (2014) a Sick (2015).  Kromě rapu se prosazuje i jako DJ, o čemž pravidelně přesvědčuje posluchače Rádia 1 ve vlastním pořadu Radio51.

Svým DJ setem rozehřeje publikum i před pražským koncertem Die Antwoord 20. srpna na Výstavišti v Holešovicích.

Vstupenky jsou k dispozici v sítích Ticketmaster, Ticketportal a GoOut za 950,- Kč.

Smack – Skončila show: https://www.youtube.com/watch?v=oqwdifiFtyg

Smack web: http://www.smackery.com/

Die Antwoord koncertovali v České republice celkem třikrát, poprvé se představili v roce 2010 v pražském Lucerna Music Baru, při druhé zastávce v roce 2016 vyprodali koncertní prostor ve Žlutých lázních a loni zahráli na festivalu Rock For People. Jako support band doprovází Die Antwoord na letošním turné Jihoafričanka Moonchild Sanelly.

Die Antwoord vydali čtyři studiová alba: $O$ (2009), Ten$Ion (2012), Donker Mag ("Dark Power”) (2014) a Mount Ninji and da Nice Time Kid (2016).

Koncert pořádá agentura Charmenko CZ.

Oficiální FB událost koncertu: https://www.facebook.com/events/602617766742495/
Oficiální web Die Antwoord:  https://www.dieantwoord.com/
Oficiální FB Die Antwoord: https://www.facebook.com/DieAntwoord/

Oficiální FB Moonchild Sanelly: https://www.facebook.com/moonchildSA/