Fanoušci kvalitní rockové hudby si přijdou na své, famózních koncertů se chystá celá řada

28. leden 2015, 12:17
Fanoušci kvalitní rockové hudby si přijdou na své, famózních koncertů se chystá celá řada

A jedna opravdová bomba se chystá hned za pár týdnů. Pražská O2 aréna se již teď třese na nadcházející vystoupení legendární skupiny Queen spolu se zpěvákem Adamem Lambertem. Populární britská skupina objíždí v rámci svého světového turné i Evropu a předposlední zastávkou jejich dlouhého maratonu bude Praha. Nezapomenutelné songy a melodie, které se už po několik generací stále drží na výsluní, budete moct na vlastní uši uslyšet 17. února. Krále a frontmana skupiny Freddieho Mercuryho na turné nahradil americký nadaný zpěvák Adam Lambert.

Členové kapely Queen (zleva John Deacon, Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor): http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Queen#mediaviewer/File:Queen_1976.JPG

Jeden z nejvýraznějších hudebních umělců novodobé historie proslulý svým charizmatickým projevem a extravagantním vystupováním během svého života, spolu se svou kapelou Queen, vytvořili cosi nadčasového. Po jeho smrti na zákeřnou nevyléčitelnou chorobu se nyní exkluzivní koncertní šňůrou zbylí členové týmu vrací zase zpět na scénu, aby své věrné fanoušky potěšili.

http://www.celebritlife.net/wp-content/uploads/2014/08/adam-lambert-10.jpg

A s sebou na pódium přivádějí Adama Lamberta, stříbrného účastníka osmého kola American Idol. Ten si první vystoupení s Queeny střihl těsně před vyhlášením výsledku soutěže dohromady s vítězem Idolu Krisem Allenem. Projev Lamberta oslovil nejen publikum, ale i členy Queen, kteří zhodnotili, že Adam bude jistě skvělým interpretem Mercuryho trháků. Vzájemná spolupráce tedy na sebe nenechala dlouho čekat a první finální verze byla spatřena očima veřejnosti v předvečer vyvrcholení fotbalového šampionátu EURO 2012, téhož roku pokračovali v koncertním turné Evropou.

Queen + Adam Lambert - Bohemian Rhapsody / Killer Queen - New Years Eve London 2014

Nový tahoun svým osobitým stylem vpadl do rozjetého královského vlaku s doslova organickým souzněním a byl přijat vesměs s pozitivními recenzemi. Fanoušci se ale dožadovali pokračování a jejich volání bylo vyslyšeno. Vloni na jaře odstartovalo turné napříč Severní Amerikou, Jižní Koreou, Japonskem a Austrálií. Ani Evropa ale nepřijde zkrátka, po obrovské chvále a nespočtu ocenění se Queen s Lambertem rozhodli vystoupení zopakovat a podniknout začátkem letošního roku přes dvacet koncertů na starém kontinentu. Nejednoho obdivovatele Queenů jistě potěšilo, že se na jejich seznamu objevilo i české hlavní město.

Můžete si být jisti, že na takovémto koncertě se jistě nudit nebudete. Do té doby můžete dlouhé chvíle vyplnit něčím plodnějším než jen sledováním novinek na internetu. Na nudu je nejlepším lékem hraní a vyhrávání, protože kdo si hraje, nezlobí. Proto neváhejte a vyzkoušejte například texas holdem poker. Sami rychle zjistíte, jak vás adrenalin v žilách spolu s blafováním během karetních soubojů nabíjí a občasné vytěžení nějaké té korunky vaši nudu zažene tak rychle, že ani nebudete vědět jak.

Oficiální předprodej vstupenek na kulturní svátek v O2 aréně byl zahájen 3. října loňského roku a jejich cena se vyšplhala na částku 1390-2190 Kč. Tato částka by vás ale od jedné z nejočekávanějších akcí letoška rozhodně neměla odradit. A že máte divný pocit z toho, že srdcové hity vašeho mládí či oblíbené písničky bude na koncertě zpívat někdo jiný než božský Freddie? Jak řekl sám Roger Taylor, Adam byl tím nejúžasnějším frontmanem pokaždé, co se skupinou vystupoval a díky svému širokému hlasovému rozsahu dokáže zazpívat cokoliv. Tento mimořádný talent samozřejmě nemůže zastínit kometu, jakou byl Mercury. Svou přirozeností ale do celé sestavy Queen parádně zapadl a hrdě s ní pověstnou teatrálnost prezentuje.

Adam Lambert (vlevo) spolu se členem kapely Queen Brianem Mayem:
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Adam_Lambert?uselang=cs#mediaviewer/File:AdamQueenMSG2.jpg

K dnešnímu dni má Královna za sebou již všechny koncerty ve své domovině. A dá se říci, že Velkou Británii vzala útokem. Již na prvním tažení v Newcastle Aréně dali jasně najevo svou profesionalitu a nadšené publikum prokládalo chvíle němého úžasu chvílemi naprostého amoku a nekonečnými potlesky. Po zastávce v Glasgow, Londýně, Manchesteru, Birminghamu a Nottinghamu se berou útokem Paříž.

Queen ft. Adam Lambert - Killer Queen - 17.01.2015 @ London

Pokud vám termín pražského koncertu nevyhovuje, je zde také možnost zajet si na koncert do sousedního Rakouska, kde se rytmu těch největších hitů podlehne vídeňské Stadhalle, či do Německa. Tam akce proběhne pětkrát. Započne v Mnichově, přesune se do Berlína, dále do Hamburgu a Frankfurtu a po krátké zastávce v Bruselu a Miláně se vrátí do Stuttgartu. Před finálním večerem 19. února ve švýcarském Curychu je ještě čeká koncert v dánském městu Herning a právě v Praze.

Že vám Queeni nestačí? 21. května bude O2 aréna opět v obležení nažhavených fanoušků, tentokráte skupiny Roxette. Švédské duo, jehož sláva dosahovala největšího vrcholu na přelomu 80. a 90. let, se opět vrací do České republiky a v rámci svého evropského turné mají v plánu téměř třicet koncertů v 18 zemích. Marie Fredrikssonová a Per Gessle se poté po několikáté přestávce opět vrátili na výsluní, čímž věrným posluchačům udělali ohromnou radost. Nejbližší vystoupení sympatickou dvojici čeká brzy, v únoru je čeká pěvecká šňůra u protinožců. Pro nás atraktivní turné po Evropě odstartuje 10. května v Miláně.

A tímto výčet megakoncertů v pražské aréně zdaleka nekončí. Vyberte si z bohaté nabídky to, co je vašemu srdci i sluchu nejbližší, a zažijte úchvatný zážitek s doprovodem parádní atmosféry.