Dům kultury Šumperk se připravuje na oslavy čtyřicátin

17. duben 2019, 14:13
Dům kultury Šumperk se připravuje na oslavy čtyřicátin

Dům kultury Šumperk si v roce 2020 připomene 40 let od svého otevření.

Už v těchto dnech může odtajnit některá ze známých jmen, která přijala pozvání. V lednu zavítá do Šumperka s nevšedním projektem například Daniel Landa.

„Říkali jsme si, že nejhezčím dárkem pro příznivce našeho domu kultury budou skvělé hudební nebo zábavní zážitky. Proto už v těchto dnech vyjednáváme s interprety, kteří mají u našeho publika vždycky úspěch, anebo naopak u nás nikdy nebyli a budou pro Šumperany překvapením. Nejhezčí dárek k narozeninám šumperskému domu kultury mohou lidé dát tím, že si koupí vstupenku nebo ji darují někomu blízkému,“ říká produkční DK Šumperk Michaela Horáková.

Vůbec poprvé tak příští rok v lednu zavítá do Šumperka Daniel Landa. Po loňském velmi úspěšném halovém turné se vydá na svou akustickou šňůru devíti exkluzivních koncertů laděnou do temně romantických večerů. „Jsme rádi, že jsme se do úzkého výběru míst, kde se Daniel Landa rozhodl vystoupit, dostali. Jeho koncert nabídne publiku průřez jeho rozsáhlou tvorbou plnou charismatických písní v doprovodu špičkových muzikantů,“ dodává Horáková.

Koncert Landy se pro Šumperk připravuje na 31. ledna, předprodej vstupenek bude zahájen už v úterý 23. dubna od 14 hodin v pokladně DK. Z dalších gratulantů už svou účast na březen 2020 potvrdil Olda Říha s Katapultem. O květnovém koncertu, který bude tím hlavním, protože právě v tomto měsíci byl roku 1980 Dům kultury Šumperk oficiálně otevřen, zatím produkce nechce mluvit. Slibuje však bombastický zážitek.

Čekání na oslavy už v tomto roce zkrátí řada skvělých koncertů. „Letos v květnu se těšíme na Hanu Zagorovou a Petra Rezka nebo na duo Michal Šindelář a Jakub Kořínek. Na červen připravujeme koncert Radůzy. V srpnu proběhne oblíbená Revival invaze letos věnovaná především vzpomínce na kapelu Queen. Od září do prosince už teď můžeme slíbit koncerty Karla Plíhala, Václava Neckáře, Janka Ledeckého nebo skupiny Olympic,“ uzavírá produkční.