Druhý singl audiovizuálního projektu VIDEOS je venku

21. listopad 2014, 13:58
Druhý singl audiovizuálního projektu VIDEOS je venku

Audiovizuální projekt fotografa a zpěváka Radka Brousila VIDEOS, který klade velký důraz na propojení světa hudby a vizuálního umění, představuje svůj v pořadí již druhý singl nazvaný Two. Před nedávnem vydaný debutový singl Run si už stihl získat mezinárodní podporu v podobě remixu Marca St. Louise z montrealských The Valleys, slovenského future grooves producenta FVLCRVMa, Freddyho Rupperta, známého z Former Ghosts nebo českých kapel Palermo a Deaths. Aktuální novinka Two se v remixové podobě objevila jako hlavní znělka festivalu Mezipatra a zaslechnete ji také v dokumentu Kmeny, v epizodě o hipsterské komunitě. Ode dneška je zdarma ke stažení na soundcloudu projektu.

Radek Brousil, známý spíše jako fotograf, ale i DJ vystupující pod jménem Call Me Radeq, spojil síly s DJem Fedorem Kuššem a klavíristou Jáchymem Krohe, a dali vzniknout audiovizuálnímu projektu VIDEOS. Jako symbol projektu používají znak míru, jehož autorské verze vznikají vždy ve spolupráci s výraznými vizuálními umělci jako David Böhm, Jiří Franta, Maria Makeeva, The Rodina, Kateřina Kynclová, Jan Brož či Světlana Fialová.  VIDEOS spolupracovali na prvním i druhém singlu s jedním z nejprogresivnějších českých producentů známým pod pseudonymem dné.  

Projekt VIDEOS je význačný také netradičním přístupem k práci. Nepřipravujeme album, ale chceme práci na projektu reflektovat jako kontinuální tvůrčí proces. Proto budeme vydávat pouze jednotlivé singly vždy propojené s pro ně příznačným vizuálním obsahem," uvádí Radek Brousil.

Two je název druhého singlu, ve kterém se snová atmosféra snoubí s abstraktní 3D grafikou Víta a Terezy Rullerových z The Rodina (www.therodina.com). Jeho premiéra byla naplánována na 18. listopadu, tedy symbolicky den po 25. výročí Sametové revoluce, což souvisí se symbolem kapely. Remix skladby Two od Aid Kid se už stihl stát znělkou letošního ročníku queer filmového festivalu Mezipatra a zazní také v dokumentární sérii Kmeny, kterou odvysílá Česká Televize na jaře příštího roku. Ode dne premiéry je singl Two také zdarma ke stažení na oficiálním soundcloudu projektu.