Dozvuky léta na novém studiovém albu kapely Mr. Loco s názvem Balkan Trip

25. říjen 2016, 21:35
Dozvuky léta na novém studiovém albu kapely Mr. Loco s názvem Balkan Trip

Kombinaci balkánského folklóru, okořeněném prvky latiny, reggae, ska a hip hopu najdou hudební fanoušci na novém studiovém albu kapely Mr. Loco s názvem Balkan Trip.

Album Balkan Trip je již druhou studiovou nahrávkou této hudební formace, která byla zvormováná koncem roku 2010 kolem frontmana Filipa Flussera, jehož kořeny sahají právě na Balkán.

„Složení kapely je vlastně taková veliká náhoda, náš bývalý bubeník mi doporučil našeho současného basáka, (mexičan Luis), který je v kapele od samého začátku. Ten mi doporučil jeho výborného kamaráda (peruanec Vlado), trumpeta, klávesy a ten ve finále přitáhl do kapely nového bubeníka (Columbiec Felipe). Takže jsem k této latinoamerické sestavě přišel úplně náhodou,“ přibližuje vznik kapely zakladatel Filip Flusser….„jediný cílený výběr padl na DJe, kterým se stal Jirka. S ním jsme měli kdysi kapelu Temperamento, a ten se také ujal producentského postu. Nemohl jsem si přát originálnější kapelu s obrovským citem pro rytmus a groove“  

Album obsahuje deset skladeb zpívaných převážně v angličtině. Autorem hudby je Filip Flusser, jednu skladbu napsal Jiří Weidemann a na jedné se podílela celá kapela. Texty napsal Filip Flusser. K nahrávání ještě dodává:

„Deska vznikala více než dva roky. Vybírali jsme z nekonečného množství demonahrávek, zkoušeli jsme různé varianty refrénů melodií apod., takže pecky, které se na albu udrželi, prošli opravdu velikým sebekritickým sítem. Chtěli jsme být s výsledkem na 100% spokojeni.

To samé nás vlastně drželo i při mixu, masteringu, promofotek a grafiky. Vše se prakticky dělalo 2x, bylo to malinko vyčerpávající, ale stálo to za to“.

Album reprezentuje singl One Chance, originální vzpomínka na uplynulé léto, ke kterému vznikl videoklip zde: https://www.youtube.com/watch?v=IYBu4BodF5k

Klip se točil na slepém rameni Vltavy v Libni, na novém mostě do Troji a na Vítkově. Kameru a režií klipu má na svědomí Marek Sodoma.

Tato horkokrevná kapela Vás nabije pozitivní energií a s lehkostí na Vás přenese letní pohodovou atmosféru.

Tracklist Balkan Trip

  1. INTRO
  2. EVERYTHING I WANTED
  3. ONE CHANCE
  4. DANCING LIKE E QUEEN
  5. P & B & MC
  6. SEX TEQUILA
  7. NE MI TŘEBA
  8. ERASE THE NIGHT
  9. AMSTERDAM DREAM
  10. B-RIDE
  11. BALKAN REVOLUTIONARY

 Kapela Mr. Loco hraje ve složení

Filip Flusser –  zpěv, kytara, bouzouki
Vlado Urlich - trubka, kena, klávesy
Luis (Jachu) Franco – basa, zpěv
Filipe Bermudez - bubny
DJ Problematico - sytntetizátory