Do duší (a taky do uší) - podcast Terezy Ramba každé pondělí

21. květen 2020, 11:07
Do duší (a taky do uší) - podcast Terezy Ramba každé pondělí

Odpověď Terezy a Matyáše Rambových na domácí karanténu v době koronaviru? Netypický podcast Do duší z jejich obýváku! Každé pondělí v 19:00 premiérový díl.

Vznikl úplnou náhodou. Tereza četla na instagramovém profilu ze své debutové knihy Dobrodruhům všem, kteří nechtěli být sami, s cílem povzbudit, rozveselit a také potřebou být lidem blíž.

Čaj s medem a citrónem musí být, to si pojďme říct

Povídání na různá témata, která je baví, co čtou nebo co je zaujalo, budou zveřejňovat každé pondělí v 19:00 prostřednictvím několika platforem (seznam níže). Střídat se budou různí hosté s manželskými dialogy.

Pilotní díl z 18. 4. – zpovídáním sama sebe na téma strach - odstartoval sérii hovorů, jejíž nedílnou součástí je a vždy bude hrnek s čajem s citrónem a medem.

Druhý díl z 27. 4., v němž byla hostem Dagmar Havlová, katapultoval podcast Do duší mezi jedny z nejposlouchanějších.

Třetí ze 4. 5. přinesl zpověď Tomáše Kociána z organizace Člověk v tísni,  vedoucího misí v Pákistánu, Afghánistánu i Sýrii.

Čtvrté pokračování z 11. 5. bylo manželskou rozmluvou o vrcholovém sportu. O tom, co to vlastně znamená být akrobat. A jestli to bolí. O představení Vzduchem a hře Amerikánka. A cviku na hýždě.

Tereza o Do Duší

„Sociální sítě nám ale nestačili, chtěli jsme být lidem blíž, chtěli jsme lepší kvalitu zvuku, mít čas ponořit se do hloubky a také, na žádost publika, mít možnost čtení zachovávat, aby si to lidé mohli pouštět i zpětně. A tak jsme si vymysleli Do duší. Domácí manželské hovory, nahrávané u nás v obýváku, který jsem přestavěla na studio. Cíl a forma zůstali stejné. Povídáme si o tématech, která nás baví, čteme a probíráme se tím, co nás zrovna zaujalo, od básní od Kundery až po nejšílenější akrobatické pády. S touhou poslat do uší,  těm co to potřebují, něco o duši. Povídání, které slyšíte tak, jak by probíhalo i bez mikrofonů. Nedokonalé. Hravé. A naše. Do Duší. Živě. Stříháme jen, když Slunce potřebuje pomazlit. Nebo když mě volá vývar. Vítejte u nás doma. Připravte si čaj s medem a citronem, jedinou věc, kterou k poslechu potřebujete. Odpočiňte si. A nezapomínejte že.. láska je."

Co bude dál? Uslyšíte J

Každé pondělí v 19:00 nový díl Do uší z obýváku Terezy a Matyáše Rambových.

Spotify: https://spoti.fi/2Wnyy3J

Apple podcasty:https://apple.co/3bouJ2r

YouTube: https://bit.ly/2X2AuOn