Divadlo Spejbla a Hurvínka přichází v novém roce s novými hrami pro nejmenší i největší, novým webem i novým zážitkovým klubem Hurvajz

9. únor 2020, 22:45
Divadlo Spejbla a Hurvínka přichází v novém roce s novými hrami pro nejmenší i největší, novým webem i novým zážitkovým klubem Hurvajz

Divadlo Spejbla a Hurvínka začíná zkoušet nový muzikál pro dospělé HOTEL SPEJBL z autorské dílny výtvarníka, režiséra a autora Mikiho Kirschnera, básníka a textaře Robina Krále a skladatele Jana Lstibůrka. Zahajovací hrou, kterou započne nová sezona v roce 2020, bude hra pro dospělé Spejbl a město hříchu. Navštívit ji mohou diváci již 24. ledna. Následuje rodinná hra Past na Hurvínka, na kterou navazuje 29. ledna zážitkový workshop, jež pod vedením pedagogicky vzdělaného lektora prohlubuje zážitek z představení.

Hotel Spejbl

V novém roce přichází Divadlo S+H s novou hrou pro dospělé HOTEL SPEJBL. Premiéra této unikátní hry, která v sobě spojuje tradiční i současné formy divadla, je naplánována na říjen 2020.

„Rok 2020 jsme zahájili pokračováním zkoušek technologicky náročného představení pro dospělé autorů Mikiho Kirschnera, Robina Krále a Jana Lstibůrka – HOTEL SPEJBL

Autoři představení se snaží přicházet s novými tématy a kombinovat také různé žánry, abychom tradici S+H rozvíjeli a obohacovali ji o moderní výrazové prostředky, které však v první řadě slouží naším hrdinům a marionetovému divadlu,“ komentuje Denisa Kirschnerová, ředitelka divadla Spejbla a Hurvínka. Divadlo S+H nás v tomto novém představení seznámí s podivnými „nocležníky“ hotelu, provedou nás spletitými zákoutími lidské duše a v duchu omnia vincit amor přinesou i potřebnou naději. Na představení spolupracují light-designéři či umělci věnující se sound-animaci. Představení vychází z původního projektu Robina Krále a Jana Lstibůrka Blázinec, na němž se hudebně podílely osobnosti, jakými jsou – Jiří Suchý, Marek Eben, Tomáš Hanák, Ewa Farna, Iva Pazderková ad.

Nový web divadla i zážitkový klub pro fanoušky Hurvajz

Jak už Divadlo S+H avizovalo dříve, připravuje jeho celý tým pilně novou podobu divadelního webu pro ještě lepší zkušenost všech návštěvníků stránek. Těšit se na ni mohou návštěvníci již v březnu tohoto roku. Spolu s ním bude pro fandy spuštěn i nový Klub Hurvajz. Jedná se o zážitkový program, který bude nabízet měsíční zpravodaj poodhalující zákulisí divadla, pozvánky na generální zkoušky či tiskové konference nebo přednostní členství v kurzu loutkového divadla. Také bude pro své členy připravovat speciální klubová odpoledne, při kterých se účastníci setkají s interprety, loutkoherci a loutkami a prohlédnou si i zákulisí divadla.

Nové unikátní představení pro nejmenší diváky!

Divadlo si váží svých diváků, a proto vyslyšelo prosby rodičů malinkých dětí, aby návštěva divadla byla možná i s dětmi od jednoho roku. Proto Divadlo S+H připravuje interaktivní „miminí“ představení Janky Ryšánek Schmiedtové a Davida Janoška – Žeryčku, Hop! Toto představení, plánované na červen, je určené již pro děti od jednoho do tří let. Svůj první divadelní zážitek mohou děti zažít právě s pejskem Žerykem. „Jako maminka malého syna jsem sama procházela nabídky nejrůznějších souborů a zjistila jsem, že na ty nejmenší se v divadelním prostředí tak úplně nemyslí. A právě to nás vedlo k rozhodnutí změnit a připravit takové představení, které bude šité na míru těm nejmenším,“ svěřila se Denisa Kirschnerová, ředitelka divadla Spejbla a Hurvínka. Připravena bude podívaná pro všechny smysly každého mimiňáka. Pro pejska Žeryka se obyčejná procházka do parku změní v nádherné dobrodružství. Děti se spolu s ním mohou vydat do světa nad zemí. Do světa těch, co umí létat, ptáků i mraků, do světa planet, kouzelných vesmírných tvorů a zářících hvězd. Představení trvá půl hodiny a poté následuje dětská herna.

Den otevřených dveří se blíží a stejně tak i chystaná výstava ve Ville Pellé s názvem „SPEJBL 100“

Velkolepé oslavy stých narozenin pana Spejbla zahrnují také blížící se první Den otevřených dveří. Za oponu této legendární loutkové scény se všichni fanoušci Spejbla a Hurvínka dostanou již 10. května. Návštěvníci budou mít díky bohatému programu možnost spatřit to, co běžnému divákovi zůstává během představení skryto. Ještě více se pak diváci dozvědí na ojedinělé výstavě „SPEJBL 100 – HISTORIE JEDNÉ LEGENDY“. Výstava sleduje zrod a stoletý vývoj tohoto klauna v dřevácích. Kromě loutek a scénografických prvků budou k dispozici dnes již vzácné archivní materiály. Výstavu spojí jednotná příběhová linie, která formou Spejblova deníku přiblíží jeho divadelní život a provede diváky po výstavě, která je plánovaná na 1. prosince 2020 až 21. února 2021.