Divadlo pod Palmovkou v sezoně 2014 – 2015

24. září 2014, 13:57
Divadlo pod Palmovkou v sezoně 2014 – 2015

Divadlo pod Palmovkou je po červnových povodních 2013 stále v rekonstrukci a nebude tevřeno dříve jak na jaře 2015. Soubor divadla však stále hraje (v Divadle Komedie, Divadle v Dlouhé nebo Divadle ABC) i zkouší nové inscenace.

Současná divadelní sezona má podtitul „… tajný život celebrit“ a soubor v ní chystá uvést čtyři inscenace na velké scéně (Othello, Celebrity, Spolupracovníci, Ideální manžel) a čtyři tituly uvede na studiové scéně v rámci projektu Palmoffka.

Nejbližší premiéra, hra Williama Shakespeara Othello, se uskuteční v Divadle v Dlouhé v neděli 26. října 2014. V režii Michala Langa hrají Ondřej Veselý (Othello), Jan Teplý (Jago), Angelika Sbouli (Desdemona), Jan Hušek (Cassio), Lenka Langová (Emílie), Tomáš Dianiška (Roderigo) a další.

V rámci projektu Palmoffka uvede soubor F. X. Kalby ve spolupráci s Divadlem pod Palmovkou představení 1000 věcí, co mě serou. Premiéra se uskuteční 28. listopadu v RockCafé.

Další chystané premiéry

Peter Quilter: CELEBRITY
Svižná komedie o jednom bizarním pokusu stát se slavným
Režie: Tomáš Svoboda

John Hodge: SPOLUPRACOVNÍCI
Tragikomedie o jedné absolutně nemožné spolupráci
Režie: Michal Lang

Oscar Wilde, Tomáš Svoboda: IDEÁLNÍ MANŽEL
Nová podoba klasické komedie o tom, jestli je důležitější kariéra nebo čest
Režie: Tomáš Svoboda

Prodej vstupenek

Pokladna Divadla pod Palmovkou v Zenklově ulici je otevřena ve všední dny od 13 do 18 hod.

Mimo uvedené hodiny je možné si vstupenky rezervovat mailem ([email protected]),  telefonicky (283 011 119) nebo on-line na webových stránkách divadla. Omezený počet vstupenek je též v prodeji v divadelních pokladnách, kde se dané představení hraje.

Zpráva o průběhu rekonstrukce - září 2014

Proběhlo výběrové řízení na dodavatelskou firmu na rekonstrukci divadla. Jakmile bude návrh na vítězného dodavatele projednán Radou HMP, bude započato jednání o časovém harmonogramu rekonstrukce. Předpokládané otevření: jaro 2015.

Aktuální informace zveřejňuje divadlo na svých webových stránkách www.divadlopodpalmovkou.cz.