Divadlo F. X. Šaldy uvede českou premiéru muzikálu SHE LOVES ME

16. prosinec 2013, 8:35
Divadlo F. X. Šaldy uvede českou premiéru muzikálu SHE LOVES ME

Romantické dopisy a jedno milostné nedorozumění v centru staré Budapešti.

Kdo by byl řekl, že známý hollywoodský romantický film Láska přes internet s Meg Ryanovou a Tomem Hanksem byl natočen podle předlohy z roku 1937?

Hollywoodská továrna na sny vykouzlí cokoliv – a vyměnit obálky s milostnými dopisy za e-mailovou schránku není zas tak těžké. Ostatní ale zůstává v podstatě stejné už přes sedmdesát let, kdy Američan maďarského původu Miklos Laszlo na konci 30. let napsal hru s názvem Parfumerie. Příběh dvou lidí, kteří si vyměňují milostné dopisy a přitom se denně potkávají, aniž by tušili, že ty dopisy píší jeden druhému, rozesmívá a vhání slzy do očí stále. Hra parfumerie posloužila jako předloha pro několik filmů a také – pro muzikál. Ten dostal název She loves me a měl premiéru 23. dubna 1963 na Broadwayi, kde se hrál více než 300 krát a získal deset ocenění. Napsali ho Jerry Bock (slavný skladatel, autor hudby k muzikálu Šumař na střeše), Joe Masteroff a Sheldon Harnick.

Libereckou verzi romantického příběhu – což bude vůbec první uvedení tohoto muzikálu u nás! - připravuje úspěšný tým inscenátorů v čele s Oldřichem Křížem a Martinem Doubravským. Ti mají na svém kontě dvě veleúspěšné muzikálové inscenace: Sugar a Zpívání v dešti. Pro She loves me se jim podařilo zajistit mimořádně kvalitní sólisty, včetně několika mediálních hvězd: můžete se těšit na Jana Kříže, nebo Vlastimila Zavřela a další…

Premiéra 20. 12. 2013 a 4. 1. 2014 v Šaldově divadle.