Divadlo Bolka Polívky přichází s online programem a přidává se ke sbírce na podporu živé kultury

20. březen 2020, 11:14
Divadlo Bolka Polívky přichází s online programem a přidává se ke sbírce na podporu živé kultury

Divadlo Bolka Polívky se přidává k dalším kulturním organizacím a divadlům poskytujícím svůj program online prostřednictvím sociálních sítí.

Od pátku 20. března bude tedy možné na Facebooku divadla sledovat kulturní zážitky z pohodlí domova. Páteční premiérové online vysílání proběhne v 18:30 a přinese scénické čtení fejetonů s názvem Čtení ke kafi v podání Divadla MALÉhRY – Barbory Seidlové a Nikoly a Daniely Zbytovských. 

Vysílání z divadla bude pokračovat každou středu a pátek v 18:30. Těšit se můžete nejen na pokračování Čtení ke kafi, ale do vysílání se zapojí i další umělci spojení s Divadlem Bolka Polívky – Pavol Seriš, Mariana Chmelařová, Ondřej Klíč, Michal Chovanec, Chantal Poullain a samozřejmě také principál Bolek Polívka. 

Během sledování nebo kdykoli jindy je možné podpořit Divadlo Bolka Polívky ve sbírce na platformě Donio.cz, kde má svůj vlastní profil (www.donio.cz/DivadloBolkaPolivky).

„Žijeme ve zvláštní, pro nás úplně neznámé, situaci. Divadlo Bolka Polívky, jindy nabité lidmi, dobrou náladou a přátelskou atmosférou, zeje nyní prázdnotou. Nechceme si stěžovat, protože jsme všichni na jedné lodi. Držme se a spojme síly, pojďme se navzdory všemu vidět alespoň online, když už nemůžeme divadelní zážitky sdílet naživo. Nejen pro nás, kteří v divadle pracujeme, začíná nová doba,“ říká ředitel divadla Ondřej Chalupský.

O divadle

Divadlo Bolka Polívky se usídlilo v budově na Jakubském náměstí v Brně v roce 1993 a 17. září téhož roku zde autorským představením Bolka Polívky Trosečník zahájilo svoji činnost a svou první sezónu. Za dvacet sedm let existence se zde vystřídala řada projektů principála Bolka Polívky.

V rámci současného repertoáru lze vybírat jak z autorských her principála Bolka Polívky (Šašek a syn, DNA), vlastní produkce (Srnky, Letem sokolím, Horská dráha, Pozemšťan) tak z představení vytvořených ve spolupráci s jinými divadly (Mínus dva, The Naked Truth). Divadlo také spolupořádá legendární Manéž Bolka Polívky. Diváci zde mohou zhlédnout širokou nabídku her hostujících českých a zahraničních souborů (Dejvické Divadlo, Činoherní Klub, Štúdio L+S, Divadlo Studio DVA, Divadlo Járy Cimrmana, Divadelní spolek Kašpar, Divadlo Kalich, Divadlo Palace, Divadlo Příbram, Divadlo Komediograf a další) a na prknech vidět známé herecké osobnosti.

Vedle divadelních představení jsou pravidelným doplňkem programové skladby Re-kabarety – komponované večery plné dobrého humoru a také koncertní vystoupení předních českých a slovenských hudebníků a kapel nejrůznějších žánrů. Celosezónní aktivitou jsou také výstavy (cca 10–12 za sezonu) významných malířů, grafiků a fotografů, pořádané ve foyer divadla. Divadlo se ve spolupráci se svými partnery věnuje také charitativní činnosti. Zisk z těchto představení rozděluje organizacím, které se věnují pomoci a podpoře tělesně postiženým, rozvoji a výchově dětí či pomoci starým lidem.