Die Antwoord zahájili evropské turné, 20. srpna vystoupí v Praze

8. srpen 2018, 7:04
Die Antwoord zahájili evropské turné, 20. srpna vystoupí v Praze

Druhá polovina prázdnin znamená pro jihoafrickou kapelu Die Antwoord vrchol letošní koncertní sezóny. V srpnu vyráží na evropskou část turné, během něhož zavítá i do České republiky.

Turné Die Antwoord začalo v pondělí 6. srpna v ukrajinském Kyjevě a přes východ Evropy se začne pomalu přesouvat do blízkosti České republiky. Během třinácti zastávek se kapela v srpnu objeví na Ukrajině, v Litvě, v Rusku, Velké Británii, Německu, Polsku, Maďarsku, Slovensku, Francii a Švýcarsku. Desátá destinace bude patřit Praze, v pondělí 20. srpna obsadí Die Antwoord se svou bizarní a provokativní show pražské holešovické Výstaviště.

Die Antwoord od oznámení svého turné pracují na plné obrátky. V posledních měsících se hudební fanoušci dočkali nového videoklipu ke starší skladbě „Alien“ a též nového singlu „Golden Dawn“ s příslibem nového studiového alba.

Na celém turné doprovodí Die Antwoord vycházející hvězda jihoafrické hudební scény Moonchild Sanelly.

Vstupenky jsou k dispozici v sítích Ticketpro, Ticketportal a GoOut za 950,- Kč.

Die Antwoord koncertovali v České republice celkem třikrát, naposledy loni na hudebním festivalu Rock For People. Poprvé se samostatně představili v roce 2010 v pražské Lucerně a v roce 2016 beznadějně vyprodali koncertní prostor ve Žlutých lázních.

Die Antwoord vydali čtyři studiová alba: $O$ (2009), Ten$Ion (2012), Donker Mag ("Dark Power”) (2014) a Mount Ninji and da Nice Time Kid (2016).

Koncert pořádá agentura Charmenko CZ.

Oficiální FB událost koncertu: https://www.facebook.com/events/602617766742495/

Oficiální web Die Antwoord:  https://www.dieantwoord.com/

Oficiální FB Die Antwoord: https://www.facebook.com/DieAntwoord/

Oficiální FB Moonchild Sanelly: https://www.facebook.com/moonchildSA/