Dead By April se v září vrátí do Prahy i se zakládajícím zpěvákem

30. květen 2017, 23:28
Dead By April se v září vrátí do Prahy i se zakládajícím zpěvákem

Švédská metalová formace Dead By April se na podzim vrátí do Prahy! Původně měla čtveřice v klubu Futurum vystoupit již před Vánocemi loňského roku, ale ze zdravotních důvodů přerušili celé turné.

Nyní tedy vyrážejí na cesty znovu a v rámci turné se 6. září zastaví v pražském klubu Futurum. A protože mezitím stihli vydat své čtvrté album Worlds Collide, můžou se čeští fanoušci kromě osvědčených pecek těšit i na pořádnou dávku nové muziky. Tím ovšem novinky nekončí. Kapela totiž dorazí se staronovým zpěvákem. Christoffera "Stoffa" Anderssona nahradil původní zpěvák a jeden ze zakládajících členů kapely Jimmie Strimell, který z kapely odešel v roce 2013 a kterého tehdy vystřídal právě Stoffe.

Osvědčenou kombinaci screamu, zpěvu, elektroniky a kláves představili již na Rock for People Europe v Plzni a nyní se vrací se samostatným koncertem v rámci turné k novému CD. Album Worlds Collide vyšlo 7. dubna na labelu Spinefarm Records. Skladba Warrior z nového alba ”Worlds Collide”: https://www.youtube.com/watch?v=YXFGz8wsg7U  

Vstupenky na koncert jsou od pondělí 22. května v prodeji v síti GoOut.cz za cenu 390 Kč. Více informací na www.rockforpeople.cz

Dead by April vznikli v roce 2007 s jednou hlavní myšlenkou, vymanit ze se ze škatulek a nenechat se svázat pravidly a hranicemi žánrů. A fungovalo to. Na začátku se svezli na vlně Myspace, později si jich všimly i velké labely typu Universal Music Group a EMI Music Publishing, což vedlo v roce 2009 k vydání debutového alba Dead by April. Průlom pak nastal se singlem Losing you, který se rázem stal hitem. Od té doby kapela koncertuje po celém světě a dělí se o podia s kapelami jako Linkin Park, Avenged Sevenfold, Slipknot nebo Disturbed. V průběhu let se sice několikrát změnila sestava, ale chuť experimentovat a hrát si s žánry tuhle partu z Gothenburg neopouští ani po bez mála deseti letech a čtyřech vydaných albech. 

ROCK FOR PEOPLE PRESENTS

  1. 8. 2017 – Billy Talent / Hlavní dvůr Pivovaru Staropramen Praha
  2. 9. 2017 – Seether / Lucerna Music Bar Praha
  3. 9. 2017 – Seether / Fléda Brno