David Koller vydává singl z připravované desky

13. listopad 2014, 14:57
David Koller vydává singl z připravované desky

Po úspěšném comebacku kapely Lucie si její frontman David Koller nevzal volno, ale rovnou začal pracovat na novém albu. To sice vyjde až začátkem příštího roku, David však už nyní přichází s aktuálním singlem Ani ty ani já. Pod produkcí je podepsaný Angličan Steve Lyon. Producent, který udával směr alb takových hvězd jako jsou Depeche Mode, The Cure nebo Paul McCartney.

Singl Ani ty ani já na Soundcloudu: https://soundcloud.com/brainzone-records/david-koller-ani-ty-ani-ja-radio-edit/s-1nelx

Základy skladby Ani ty ani já měl David Koller podle svých slov dlouho v šuplíku. „Slovenská textařka a básnířka Mirka Ábelová mi z nich za jeden den pomohla udělat písničku. Na té jsem měl nakonec skvělou možnost pracovat s lidmi, jejichž zvuk je slyšet na mnoha nahrávkách, které mám rád,“ říká.Z nahraných stop, které vznikaly během nahrávacích frekvencí s producentem Stevem Lyonem, jsou nadšení i vydavatelé ze společnosti BrainZone. „Davidovy nové věci jsou skvělé a aranžmá ve spolupráci se Stevem Lyonem jim sluší. Producentovy zásahy ještě umocnily Davidův styl, který mají fanoušci rádi," říká Ladislav Vajdička z vydavatelství BrainZone. „Navíc očekáváme, že nové album bude různorodé, protože spolupracujeme s několika zahraničními producenty,“ doplňuje Vajdička s tím, že jejich jména prozradí v následujících měsících.

Jak zní nová písnička naživo, si mohou fanoušci přijít poslechnout už tuto neděli 16.11. na mejdan k jejímu vydání do pražského Meetfactory. Za symbolické vstupné 100 korun jim k tomu David Koller s kapelou odehraje celý koncert. „Bude to naše příprava na pondělní vystoupení nazvané Znovu 89, které se bude konat 17. listopadu na Václavském náměstí. V našem bloku si pozveme na pódium i Lenku Dusilovou, Dana Bártu, Michaela Kocába nebo Petra Vášu. Akci, která potrvá od 18 do 20 hodin, bude v přímém přenosu vysílat Radiožurnál,“ říká David Koller, který si odtud ještě odskočí zazpívat do Národního divadla píseň složenou pro akci Paměť národa Ivanem Králem a Vlastou Třešňákem.       

Aktuálně má David Koller před sebou tři závěrečné koncerty akustického turné, které trvá s přestávkami dva roky. Poslední možnosti vidět někdejšího frontmana Lucie se svou kapelou unplugged budou 26.11. v Jičíně27.11. v Jablonci nad Nisou a 3. 12. v Českých Budějovicích.