Das Filmfest zahajuje předprodej - láká na oceňované snímky včetně dvou kandidátů na Oscara

7. říjen 2013, 13:30
Das Filmfest zahajuje předprodej - láká na oceňované snímky včetně dvou kandidátů na Oscara

Němčina bude znít z filmových pláten pražských kin Lucerna a Atlas od 16. do 20. října, následně bude festival od 23. do 27. října hostit brněnské kino Art.

Výpravné velkofilmy, provokativní dokumenty, osvědčená jména i slibné debuty a nádavkem hned dva snímky, které byly vyslány do nadcházejícího oscarového klání – festival DAS FILMFEST zve opět na výběr toho nejzajímavějšího z aktuální kinematografie Německa, Rakouska a Švýcarska.

Nosnými pilíři dramaturgie festivalu DAS FILMFEST jsou tradičně divácky úspěšné i kritikou ceněné snímky. Nejinak tomu bude i v rámci letošního osmého ročníku. Ve své hlavní festivalové sekci nahlédne letošní Das Filmfest do dilemat antihrdinů nejmladší generace, tzv. Generace Y, sekce DAS FILMFEST Spezial představí aktuální filmy, které svou kvalitou vynikají, každým rokem rozrůstající se Die Doku přinese výběr z dokumentární tvorby a sekce DEFA se tentokráte zaměří na filmové adaptace literárních děl. Úvodní večer festivalu bude po právu patřit strhujícímu filmovému portrétu myslitelky Hannah Arendt, který do Prahy přijede představit sama režisérka snímku Margarethe von Trotta. Hluboce dojemný příběh známé filosofky, která šokovala svět mimo jiné svou tezí o banalitě zla (na pozadí reportáže z procesu s nacistickým zločincem Adolfem Eichmannem), získal na Německých filmových cenách stříbrné ocenění v sekci Nejlepší hraný film. Cenu za Nejlepší herecký výkon obdržela i představitelka Hannah Arendt Barbara Sukowa. U příležitosti uvedení snímku probíhá v prostorách Goethe-Institutu až do 22. října výstava Hannah Arendt – důvěra v lidství.  

Vstupenky na festivalové snímky jsou již v prodeji ve festivalových kinech a jejich portálech za jednotnou cenu 90 Kč.

Všechny filmy jsou uváděny s českými titulky, většina snímků je opatřena i anglickými titulky. Hlavními pořadateli festivalu jsou Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Velvyslanectví Švýcarské konfederace v Praze.

Více na www.dasfilmfest.cz či www.facebook.com/dasfilmfest.