Corpulent Provocateour - Premiéra klipu Brown

19. březen 2020, 15:30
Corpulent Provocateour - Premiéra klipu Brown

Pardubická kapela Corpulent Provocateur vydává 13. 3. 2020 v pořadí druhý singl, který stejně jako ten první natočila v Anglii, konkrétně v londýnských studiích The Animal Farm Music.

Píseň Brown vypouští do světa společně s novým klipem. Po úspěchu prvního singlu Call Girl, který se svým videoklipem nasbíral za velmi krátkou dobu desítky tisíc zhlédnutí na Youtube, byl hrán na pětatřiceti rádiích po celém světě a dostal se na přední příčky v hitparádách, navazuje kapela rockovější a rytmičtější skladbou, která svým obsahem reflektuje problémy spojené s alkoholovou závislostí.

Zahraniční otisk ve zvuku a tvorbě skladeb

Minulé jaro využila kapela pozvání od finského producenta a majitele labelu The Animal Farm Music Ville Leppanena a vyrazila do Londýna. Důvodem byl především zájem o to vyzkoušet jiný přístup v rámci nahrávání a získat nový sound, který by vystihl její hudbu. Tento pokus se vydařil a vznikají tak čtyři nahrávky, které posunuly kapelu zvukově o výrazný kus dál. Nedílnou součástí celého procesu byly i producentské zásahy, které kapele pomohly při tvorbě písní, kdy se podoba skladeb formovala již dva měsíce před odletem do Anglie.

Další významnou pomocí byl i přístup zvukového mistra a spoluproducenta Craiga Smithe, který s kapelou pracoval po celou dobu nahrávání. Jeho zkušenosti, dobré ucho a neuvěřitelná pracovitost, kdy on sám na nahraném materiálu pracoval ještě hodiny do noci po ukončení nahrávací session, dotáhly skladby ke skvělému výsledku.

Zvukové finále od proslulého Hafod Mastering z Wallesu

Díky dobrým kontaktům producenta Leppanena dělali finální master skladeb profesionálové z Hafod Mastering, sídlícím nedaleko Cardiffu ve Wallesu. Jejich studia se pravidelně podílí třeba na nahrávkách britských The Kooks.

Jeden klip, jeden záběr

První klip, který kapela spolu se singlem vydala v říjnu 2019, byl celý točen na jeden záběr. Vzhledem k povedenému výsledku se kapela rozhodla, že by chtěla v tomto trendu pokračovat. V případě druhého klipu se ale jedná pouze o iluzi. Klip je točen pomocí technologie motion control, která dohromady s trikovou postprodukcí vytváří u diváka zdání, že se celou dobu jedná o jeden velmi dlouhý záběr. Vzhledem k tomu, co se ale v rámci toho videoklipu všechno stane, divákovi postupně dochází, že to není fyzicky možné.

Zbývající nahrávky Test a Loss představí kapela do konce roku 2020.