Cocotte Minute - po dvoulete hybernaci odtajnuji originalni projekt

6. březen 2015, 9:50
Cocotte Minute - po dvoulete hybernaci odtajnuji originalni projekt

Rituální drtiči sedmi strun a ostrých beatů Cocotte Minute v čele s pouličním kazatelem Zellerem zakládají vatry a po dvouleté hibernaci připravují fenomenální návrat. Na utajeném místě pod širým nebem nahrají v srpnu letošního roku naživo a pouze za účasti vyvolených fanoušků originální video-desku.

Po více než deseti úspěšných letech se v srpnu 2013 Cocotte Minute uprostřed roku roku nečekaně odmlčeli a rok o sobě nedali žádnou zprávu. Léta na cestách a boj o „místo na slunci“ si vybraly svou daň v podobě únavy a ztráty motivace jejich leadra.

Musel jsem najít smysl, proč pokračovat. Původní potřeba vyřvat do světa svojí naštvanost na dětství mezi alkoholikama plný domácího násilí a s tím spojenýho společenskýho stigmatu, byla už naštěstí za mnou. Stejně tak i doba smiřování sama se sebou, experimentů se substancema, základní existenční starosti. To všechno ale byl původní důvod, proč jsem se věnoval muzice.“ vysvětluje Zeller.

Po dvouleté pauze se zdá, že Cocotte Minute pauzy bezezbytku využili a k obrovské radosti svých početných příznivců a s novou energii prichází s unikátním projektem „!Rituál, kmen a srdce a kmen!“.

Došlo mi, že je to zároveň i závazek. Naše muzika a moje texty provedly spousty lidí podobným osudem a přicházejí další a další. Chci i jim dál nabízet možnost, jak se nezbláznit z mizernýho světa odkud přišli a jak najít cestu, když se zdá, že všude je jen tma... A navíc po těch dvou letech jsem zjistil, že jsem vlastně naštvanější než dřív. Nejsem schopnej zajistit slušnou budoucnost svejm dětem, přestože se snažím celej život makat a bejt fér. Nechali jsme vládnout deprivanty a lůzu a je potřeba to správně pojmenovat!“ přibližujeZeller téma jejich přelomového video-alba.

Dva roky tento projekt, který v Čechách nemá obdoby, připravovali a na jeho záznam mají jen jednu hodinu a jediný pokus! Atmosféru nahrávání umocní speciální light design, videoinstalace a fireshow. Záznam této magické hodiny vyjde následně na limitované sérii DVD a CD, která bude k dispozici pouze jako součást odměny za podporu tohoto jedinečného projektu prostřednictvím serveru HITHIT. Crowdfundingovou akci na tomto portále skupina odstartovala včera a všichni, kteří chtějí kapelu podpořit, tak můžou učinit do poloviny dubna. Podívejte se na video, které, svérázným způsobem jim vlastním, u této příležitosti Cocotte Minute natočili, zde:

COCOTTE MINUTE VZÝVAJÍ SVŮJ KMEN!

„Víme, že máme skvělý, oddaný a chytrý fans. Víme to, protože vás stále přibývá na našem facebooku, ačkoliv už skoro dva roky spíme. Chodíte na naše koncerty, koupili jste si už tisíce desek! (a stáhli asi dva miliony:-)!). Koupili jste si dva náklaďáky triček a mikin! Kruci, díky za to, že jste tak štědrý! Vzpomeňte si na ty chvíle, kdy vám naše tracky pomáhaly s vaším smutkem, jak vás provázely ve vašich těžkejch chvílích. Jsme hrdí, že jsme vám mohli pomoct a teď pomožte vy nám. Nikdy jsme vás nepotřebovali víc než dnes! Podpořte náš projekt „!Rituál, kmen a srdce a kmen!“ a buďte toho součástí!“ vzkazuje kapela svým fandům. Více o Cocotte Minute na HitHitu:

https://www.hithit.com/cs/project/1092/ritual-kmen-a-srdce-a-kmen-comeback-cocotte-minute