Cocotte Minute – Králům koruny

11. říjen 2018, 9:46
Cocotte Minute – Králům koruny

Jedna z nejlepších klubových kapel na české hudební scéně vydala v druhé polovině září novou studiovou nahrávku Veď mě. Dnes představuje videoklip ke skladbě Králům Koruny.

Podle prvních reakcí je nové EP „Veď mě“ novým milníkem v hudební historii kapely, která se na hudební scéně pohybuje více než patnáct let. Již před třemi lety, kdy kapela vydala netradiční formát kombinující DVD a živý hudební záznam na 2 CD, album Rituál, kmen a srdce a kmen, byla tato nahrávka označována za vrchol jejich hudební kariéry. O to náročnější bylo pro Cocotte Minute posunout svoji tvorbu ještě dál.

S novým titulem Veď mě se jim to s naprostou jistotou podařilo.

Na špičkové produkci si kapela zakládá po celou dobu své existence. Není se tedy čemu divit, že k přípravám prvního videoklipu z nového EP kapela přistoupila stejně.

Jako první klip z EP „Veď mě“ Cocotte Minute představují skladbu Králům Koruny.  Tato skladba byla shodou okolností první, kterou asi před rokem kapela dokončila s producentem EP Mikem Wolffem, a kterou naživo hráli na loňské koncertní šňůře. Reakce fanoušků byla nepřehlédnutelná, a to rozhodlo o volbě prvního singlu.

„Ohlasy na novou desku a speciálně na tento track jsou naprosto výjimečné a za celou naši historii jsme to nezažili. Doufám, že i klip fanoušci ocení, a pro nás to bude možnost dostat naši muziku k novým lidem. Děláme hudbu celým svým srdcem a dáváme do ní všechnu svou energii,“ přibližuje výběr skladby zpěvák a autor textu Zeller.

Výpravné video zasadilo kapelu do prostředí středověké krčmy, kde „velkou pitku následuje velká bitka“. Klip se natáčel na konci srpna na středočeském hradě Točník. V klipu účinkují kromě Cocotte Minute skupina scénického a historického šermu Burdýři, tanečnice a prostor dostala i pyrotechnika.

„Nikdy mě nenapadlo, že se budu jednou účastnit natáčení klipu, ve kterém bude 7 šermířů, tanečnice a bude to na skutečném hradě. Najednou jsme tam byli, byl to náš klip a my jsme byli ti, kdo si cely ten hrad pronajali,“ vzpomíná na natáčení Zeller.

Režisér a autor scénáře je Allan Šubert, dvorní režisér Cocotte Minute, který se kromě Traviče vody podílel i na nahrávce Rituál, kmen a srdce a kmen. Natáčení zabralo deset hodit v kuse bez jakýchkoli pauz.

„Bylo to velký a náročný. Ve výsledku nás na place bylo 20, a i když jsme z natáčení jeli všichni rovnou do práce, dal bych si to určitě znovu. Atmosféra šermířských soubojů ve tři hodiny ráno při skoroúplňku, osvícená jediným světlem a loučemi byla neskutečná,“ doplňuje Zeller.

https://youtu.be/ijbuK7Coy9g

Cocotte Minute – Veď mě Tour 2018

  1. 10. – Mimoň – KD Ralsko

26.10. – Jaroměř – Bastion

  1. 10. – Teplice – Hvjezda

9.,10. 11. – Brno – Eleven

  1. 11. – Nový Jičín – Drago
  2. 11. – Jablonec – Na rampě
  3. 11. – Svitavy – Tyjátr
  4. 11. – Opava – Art
  5. 12. – Děčín – Garage Noir
  6. 12. – Plzeň – Pod Lampou

18., 19. 12. – Praha – Akropolis