Chinaski vyrazí na jaře do klubů v nové sestavě

8. leden 2018, 16:12
Chinaski vyrazí na jaře do klubů v nové sestavě

Jedna z nejpopulárnější českých skupin Chinaski vyrazí na jarní klubové turné Není nám do pláče v nové sestavě. Základní kapelovou a skladatelskou dvojici, zpěváka Michala Malátného a kytaristu Františka Táborského, doplní přední čeští a slovenští hráči, které s Malátným a Táborským pojí dlouholetá přátelství a hudební sympatie.

Za bicí v nové sestavě usedne jeden z nejlepších českých hráčů Lukáš Pavlík, který dosud koncertoval s Čechomorem, Ewou Farnou nebo Kamilem Střihavkou. Za baskytaru se postaví Tomi Okres, rodák z Košic, jenž byl dosud k vidění po boku Lukáše Adamce, Richarda Müllera, IMT Smile nebo Katky Knechtové. Čtveřici doplní talentovaný klávesista, dlouholetý kapelník Ewy Farne - Jan Steinsdörfer. Toho již fanoušci Chinaski znají z podzimních halových koncertů.

Jarní klubové turné dorazí od začátku března postupně do Krnova, Sušice, Karlových Varů, Plzně, Prostějova, Herálce či Jičína. Vzhledem k tomu, že už jsou některé zastávky beznadějně vyprodané, předpokládá se, že kapela bude další vystoupení přidávat. Vstupenky jsou k dostání v síti TicketLIVE.

„Na koncety se moc těšíme. Noví spoluhráči jsou hudebníci, se kterými jsme si v průběhu posledních let padly do oka a do ucha. A protože to bereme jako začátek naší další etapy, začneme turné na jaře v klubech, stejně jako to bylo v době našich začátků,“ popisuje zpěvák Michal Malátný.

O velké kapelové koncerty však fanoušci podle něj letos nepřijdou. Chinaski budou nejprve v nové sestavě headlinerem velkých českých festivalů. V dubnu startují na Ústeckém Majálesu, poté bude následovat Votvírák, Holešovská regata, Polanka Fest, Okoř, Pekelný ostrov či Vysočina fest. Kromě toho kapela pro fanoušky naplánovala nové festivaly Přehrady Fest, které se uskuteční 20. – 21. července na Slapech a 3. – 4. srpna na Vranově. Zároveň budou Chinaski v létě i pátečním headlinerem letní festivalové tour Létofest. Na osm zastávek skupina přiveze halový mejdan, se kterým na podzim objížděla vyprodané hokejové arény. Umožní jí to v rámci festivalů velké pódium. To dovolí přenést nejvýpravnější show skupiny i pod širé nebe.

FOTO: Tomáš Beran