Čeští umělci na Pražském Quadriennale vzdají hold Janu Nebeskému a představí divadelní videoinstalaci GOLEM Cube

22. květen 2015, 13:44
Čeští umělci na Pražském Quadriennale vzdají hold Janu Nebeskému a představí divadelní videoinstalaci GOLEM Cube

Nejvýznamnější mezinárodní přehlídka v oblasti divadla a scénografie na světě s tradicí od roku 1967 se opět po čtyřech letech vrací do Prahy.

13. ročník Pražského Quadriennale se ponese v duchu živé výstavy, která během 11 dní od 18. do 28. června 2015 nabídne desetitisícům návštěvníků prezentaci děl a umělců z rekordního počtu 78 zemí světa. Zastoupení bude mít samozřejmě i Česká republika a to hned dvěma uměleckými projekty. Na piazzettě a Nové scéně Národního divadla bude po 11 dní probíhat projekt scénografky Jany Prekové nazvaný SWEET SWEET SWEET Nebeský festival a v prostoru VILA Štvanice najdou návštěvníci jedinečnou videoinstalaci GOLEM Cube navazující na úspěšné divadelní představení Ivo Kristiána Kubáka.

Slavnostní zahájení 13. ročníku Pražského Quadriennale se uskuteční ve středu 17. června od 18 hodin na Staroměstském náměstí. Vystoupí Folklórna skupina Poľana z Jarabiny a členové souboru Farma v jeskyni v režii Viliama Dočolomanského, zahraje Orchestr BERG v čele s dirigentem Peterem Vrábelem.