Čeští biatlonisté v kalendáři pro rok 2015 odhalují tvrdou dřinu a zákulisí svých tréninků

14. leden 2015, 16:22
Čeští biatlonisté v kalendáři pro rok 2015 odhalují tvrdou dřinu a zákulisí svých tréninků

Celoroční dřina, vytrvalost a vizualizace pohybu českých biatlonistů při tréninku. Tak by se dal charakterizovat kalendář na rok 2015, který již druhým rokem přináší značka sportovního a outdoorového oblečení Alpine Pro a který ukazuje špičky českého biatlonu v situacích, kdy se zrovna nedívají kamery ani sportovní fanoušci.

V kalendáři nazvaném příznačně „Biatlon 12 měsíců naplno“ odhalili nejen svá těla, ale
i velkou houževnatost ostřílení olympionici Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup nebo Veronika Vítková, ale také biatlonističtí nováčci Adam Václavík a Lea Johanidesová. Vyfotit se nechal dokonce i šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář, a to s kvalitním dalekohledem od firmy Meopta, který je nutnou pomůckou k upřesnění střelby.

Cílem bylo vytvořit kompaktní kolekci minimalistických fotografií, kde hlavním estetickým prvkem je pohyb sám. A také ukázat, co předchází závodům, jak tvrdý je trénink a kolik celoročního úsilí a netušených věcí je za skvělými výsledky českých biatlonistů. „Souborem vzniklých fotografií jsme se snažili zachytit především pohybové procesy českých biatlonových reprezentantů při tréninku. Jde vlastně o studii dynamiky drah, které sportovci běžně vykonávají a jež na fotkách za použití bílého pudru vizualizujeme,“ popisuje vznik fotografií jejich autor, fotograf Jan Faukner.

Každý měsíc zachycuje jednoho biatlonového reprezentanta při tréninku a vizuál vždy doprovází text, který odhaluje další zajímavé údaje z tréninkových plánů. „Fotografií momentů vítězství je mnoho, ale přitom právě dřina, soustavnost a promyšlený tréninkový plán jsou důležitou součástí úspěchu,“ říká spoluautor kalendáře, marketingový ředitel Alpine Pro Petr Billy.

Kalendář mohou zájemci zakoupit exkluzivně na e-shopu www.alpinepro.cz za 449 Kč.  K dispozici bude také v Novém Městě na Moravě po dobu konání Světového poháru v biatlonu 5.– 8. února 2015.

Ti, jež zajímá, jak kalendář českých špiček biatlonu vznikal, mohou zhlédnout video zde.

Partnery kalendáře jsou Alpine Pro, Český svaz biatlonu, BMW, Viessmann a Meopta.