Česká komiksová Wonder Woman a Harley Quinn právě vychází!

11. červen 2019, 12:15
Česká komiksová Wonder Woman a Harley Quinn právě vychází!

Přišla velká chvíle českého a slovenského komiksu: domácí tvůrci kreslí slavné postavy ze série Znovuzrození hrdinů DC. Jako první spatří světlo světa Wonder Woman, která vychází 11. června s alternativní obálkou od Michala Suchánka (1984, rodák z Hořic, mimo jiné autor knihy Děsivé radosti).   

Hned vzápětí (12. června) vychází Harley Quinn s alternativní obálkou od Dana Černého (1982, narozen v Litoměřicích, autor např. legendární postavičky Fanouš nebo stripové série Tryskošnek, kreslí do Čtyřlístku).

Autoři mají každý svůj vlastní výtvarný styl, ale také ctí ducha série.  Vycházejí ze současného vzhledu postav ze série Znovuzrození hrdinů DC a kladou důraz na jejich důležité rysy. Atletická postava a krása je dominancí zejména Wonder Woman. Naopak u Harley Quinn dominuje šílenství a touha po zábavě (a destrukci) za každou cenu. Projekt, který byl s nadšením schválen nakladatelstvím DC, kombinuje ikonické postavy s výrazným a osobitým pojetím slavných českých výtvarníků. Každý tvůrce k hrdinům přistupuje po svém, vnáší na obálky svůj pohled a styl kresby. Výsledek je zajímavý a zábavný. A samozřejmě také vzácný. České verze obálek vyjdou v menším počtu a očekáváme, že rychle zmizí z pultů.

Křest prvních dvou knih se koná 15. června na komiksovém festivalu CRWECON 2019 v pražském Cross Clubu. Na akci budou přítomní i tvůrci a budou vyprávět o svém pojetí projektu i postav, případně podepisovat obrázky. Tohle si nemůžete nechat ujít!

 Jako první se tedy objeví Wonder Woman a Harley Quinn. A co nás čeká dál? V červenci vyjde Green Arrow od Tomáše Kučerovského a Flash Petra Kopla. V srpnu Liga spravedlnosti Jonáše Ledeckého a Detective Comics Karla Jerieho. V září pak Sebevražedný oddíl Jozefa "Danglára" Gertliho a Batman Jirky Gruse. V říjnu vše završí Aquaman od Miroslava Schönberga!

Více o komiksech najdete na stránkách Nakladatelství CREW www.crew.cz a na FB stránce Nakladatelství CREW. Informace a aktuality o sérii Znovuzrození hrdinů DC najdete vždy na webu www.znovuzrozenidc.cz.