Češi na Szigetu 2015 letos výrazněji než kdy dřív. Populární Cirk La Putyka doplní svým premiérovým představením velmi mladé kapely.

18. květen 2015, 14:43
Češi na Szigetu 2015 letos výrazněji než kdy dřív. Populární Cirk La Putyka doplní svým premiérovým představením velmi mladé kapely.

Výrazné české zastoupení čeká letošní Sziget, a to ani ne počtem vystupujících, jako spíš počtem představení. Na nejlepší hudební festival Evropy (ocenění Best Major European Festival 2014 EFA) se kromě skvělých Mydy Rabycad a vítěze soutěže Jednou trefou na Sziget kapely Ghost of You chystají také famózní Cirk La Putyka, kteří odehrají na festivalu šest představení.

Hrát na budapešťském festivalu Sziget (10-17. srpen 2015) je vždy prestižní záležitost a z ČR se to podařilo jen několika kapelám. Můžeme hrdě oznámit, že letos si ve společnosti slavných jmen jako jsou Robbie Williams, Florence The Machine, Ellie Goulding, Avicii, Foals, Kasabian, Interpol, Alt-J či Limp Bizkit zahrají talentovaní Mydy Rabycad. Ve čtvrtek 14.8. se představí se svým novým albem Glamtronic na pódiu určené evropské scéně, Europe Stage. To brněnští Ghost of You zahrají svůj set hned jeden z prvních dnů festivalu. Pondělí a úterý se kromě hlavních scén představuje na Szigetu i Talent stage určená pro nadějné nováčky.

Nejvíce možností vidět produkci z našich luhů a hájů budou mít návštěvníci festivalu, pokud zavítají do zóny určené „novému cirkusu". V této velmi populární části ostrovního areálu budou moci zhlédnout denně od úterý 11.8. až do konce festivalu jedinečný soubor Cirk La Putyka. „Budeme stavět speciální program přímo pro festival. Chceme vycházet z různých hudebních žánrů i z historie naší company. Tématy pro Sziget jsou historie hudby, česká kultura, virtuozita, ekvilibristika a fantazie," ohlašuje Rostislav Novák, režisér a umělecký ředitel Cirk La Putyky, prémiové představení pro Sziget a dodává podrobnosti. „Už jsme viděli kus světa, ale na festivalu jako je Sziget jsme ještě nehráli. Letos nás čekají dva vrcholy letní sezóny, a to Fringe Festival v Edinburghu s představením Dolls a Sziget se speciálním představením. To bude připraveno pro festival takzvaně na klíč. Budu se snažit po hudební stránce reagovat na line-up Szigetu, chci čerpat také z dřívější historie hudby. Nechte se překvapit."

Vstupenky a informace na www.szigetfestival.cz