Ceny Jindřicha Chalupeckého dostanou prostor i v Karlových Varech

8. červenec 2014, 14:12
Ceny Jindřicha Chalupeckého dostanou prostor i v Karlových Varech

Finalistka Cen Jindřicha Chalupeckého Tereza Velíková se představí ve Finlandia Bar Less Ordinary stanu 9. července od 16:00. V hodinovém programu představí sebe, svou tvorbu a inspiraci. Návštěvníci stanu budou mít jedinečnou příležitost seznámit se s dílem talentované české umělkyně v rámci karlovarského filmového festivalu a zároveň si užít atmosféru Finlandia Bar Less Ordinary stanu.

Celkem 5 finalistů Cen Jindřicha Chalupeckého se představí během 5 měsíců v 5 městech. Projekt 555, neboli 5 finalistů, 5 měsíců, 5 míst, je letos doprovodným programem jubilejního 25. Ročníku Ceny Jindřicha Chalupeckého, jejíž slavnostní vyhlášení proběhne 20. listopadu 2014 ve Studiu Hrdinů ve Veletržním paláci v Praze.

Finalistka Tezera Velíková, která prošla pražskými školami VŠUP a Avu, se věnuje výhradně videu, proto je její zařazení do programu filmového festivalu více než případné. Prostor k představení své tvorby dostane 9. července od 16:00 ve Finlandia Bar Less Ordinary stanu, kde autorským komentářem doprovodí svou filmovou koláž.

Nový Finlandia stan je otevřen denně po celou dobu konání festivalu od 10 do 4 hodin ráno. Vstup i Wi-Fi jsou zdarma.